Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Središnji stadion OI u Pekingu otvoren za novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinari iz cijelog svijeta danas su imali priliku prvi puta razgledati novi Nacionalni stadion u Pekingu, poznatiji pod nadimkom 'Ptičje gnjezdo', na kojem će se održati svečano otvaranje ovogodišnjih Olimpijskih igara.

Na stadionu se još obavljaju sitni završni radovi, no može se reći da centralno mjesto OI u Pekingu spremno čeka 8. kolovoza, odnosno ceremoniju otvaranja Igara.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 1 potpisan sporazum Kada počinje rušenje i izgradnja novog stadiona i tko će to platiti? Detalje otkriva državni tajnik ministarstva sporta Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

Stadion je koštao oko 500 milijuna dolara i ima kapacitet od 91 tisuće gledatelja. Gradnja je počela u prosincu 2003., a završetak radova kasnio je tri i pol mjeseca.

Novinari koji su posjetili stadion nisu mogli odgonetnuti gdje će biti smješten olimpijski plamen i to je, uz detalje otvorenja Igara, jedna od najbolje čuvanih tajni u Kini.

Na Nacionalnom stadionu će se, uz ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, održati i natjecanja u atletici i finale nogometnog turnira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene