Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potpisan sporazum

Kada počinje rušenje i izgradnja novog stadiona i tko će to platiti? Detalje otkriva državni tajnik ministarstva sporta

Aktualno Galerija Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 1 Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 2 Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 3 Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 4 Galerija 1/4 >>
Država, Grad i Crkva sve su se dogovorili oko zemljišta na kojem se nalazi stadion Dinama u Maksimiru. Zemljište je Zagrebačka nadbiskupija dala državi, država ga je dala gradu. I sada može početi rušenje i gradnja novog stadiona. Kada počinje rušenje i izgradnja novog stadiona i tko će to platiti, istražio je repotrer Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo koji je o tome razgovarao s državnim tajnikom ministarstva turizma i sporta Josipom Pavićem.

Koliko će za izgradnju novog zagrebačkog stadiona dati država, koliko grad, a koliko netko treći pitao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo državnog tajnika Josipa Pavića.

"To u ovom trenu ne znamo točno. Bitno je naglasiti da je nakon inicijative Vlade riješeno pitanje zemljišta i nema više prepreka za gradnju novog stadiona u Zagrebu", odgovorio je Pavić te kasnije dodao kako se vode i razgovori i investitorima.

"Grad je vlasnik i uknjižen je kao vlasnik", kaže državni tajnik. 

Koja je sad procedura nakon sporazuma, koji su daljnji koraci, zanimalo je Čorkala. Državni tajnik kazao je kako je za stadion u Zagrebu, ali i u Splitu u tijeku prikupljanje potrebne dokumentacije.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja

"StudIje izvodljivosti su u izradi, koliko je potrebno sadržaja da bi bilo isplativo", rekao je Pavić.

Je li realno očekivati da će ovdje iza nas 2028. godine biti novi stadion, pitao je još Čorkalo.

"Uvjeren sam da je to moguće", kaže Pavić te ističe da ipak treba ići korak po korak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene