Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP boks: Šivolija protiv Irca Egana za OI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski doprvak i jedini preostali hrvatski predstavnik na Svjetskom boksačkom prvenstvu u Chicagu, Marijo Šivolija nalazi se pred ključnim mečem. U dvoboju osmine finala protiv Irca Kennetha Egana tražit će put na Olimpijske igre u Pekingu.

Uoči početka SP-a Šivolija je istaknuo kako mu je glavni cilj plasman u četvrtfinale, što mu osigurava vizu za Peking. Sada je došao na korak od ispunjenja cilja. Pobjeda protiv Egana vodi ga na druge olimpijske igre, nakon što je nastupio i u Ateni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Težak ždrijeb za hrvatske boksače Slika nije dostupna SP u boksu: Izbornik nezadovoljan nastupom naših predstavnika

"Egan je kvalitetan boksač kojem je najnezgodnija prednja ruka. Međutim, brži sam od njega što je moja prednost. Ključ će biti što prije reagirati," kazao je Šivolija koji u Chicagu brani srebrnu medalju sa svjetskog prvenstva iz kineskog Mianyanga od prije dvije godine.

Šivolija i Egan su do sada jednom međusobno ukrstili rukavice, a slavio je irski boksač i to na prvenstvu Europske unije na Sardiniji prije 2005. godine. Trebali su se boriti još dva puta, no borbe su otpale zbog ozljede Irca. Na putu do osmine finala Šivolija je morao samo jednom u ring, dok je Irac do sada imao dvije borbe. U prvom kolu je pobijedio Juliusa Jacksona, a u drugom je bio bolji od Julia Castilla Torresa.

"Marijo je odličan borac i naša će borba biti pravi vatromet. Znamo se sa raznih turnira i poštujem ga kao borca. Očekuje me borba visokog ritma i vjerujem kako će presuditi sitnice," kazao je za HINA-u irski boksač. Za razliku od Šivolije, Egan do sada nije nastupio na olimpijskim igrama i njegova životna želja je izvaditi vizu za Peking.

"Do sada nisam imao priliku nastupiti na OI. To je moj veliki cilj. U prvom pokušaju nisam bio uspješan, sada se nadam da ću imati više sreće," dodao je Egan kojem je do sada najveći uspjeh treće mjesto na Europskom prvenstvu u Plovdivu 2006. godine. Zanimljivo, Irci imaju još četiri borca u turniru, dok je Šivolija jedini hrvatski predstavnik koji je preskočio dva kola.

Dvoboj između Šivolije i Egana na rasporedu je u srijedu iza 20 sati po lokalnom vremenu (oko 2 sata po hrvatskom).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene