Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raul se kupa u ledu i spava u planinskim uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan Real Madrida Raul Gonzalez izvjavio je kako svoju top formu može zahvaliti ledenim kupkama i spavanju u komori s klimatskim uvjetima identičnim onima u planinama.

Raul je ovu sezonu startao gotovo pa najbolje u posljednjem desetljeću - 8 pogodaka iz 14 utakmice u španjolskom prvenstvu, a sve zahvaljujuje novom 'režimu'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Polako ali sigurno Kubanski komunisti usvojili povijesne reforme Slika nije dostupna Prvi put priznao Castro: Čelno mjesto u komunističkoj stranci napustio sam 2006.

"Počeo sam to činiti zbog ljubavi prema klubu i nikada nisam razmišljao o tome koliko bi to moglo biti neugodno i bolno. U kombinaciji s komorom i pravilnom prehranom i odmorom, to je to", rekao je najbolji strijelac Lige prvaka (58 pogodaka) o svojim ledenim kupkama koje znaju trajati i do 10 minuta.

Španjolski su mediji nedavno prenijeli informaciju da je 30-godišnji napadač svoju spavaću sobu pretvorio u komoru koja simulira planinske uvjete. 

Inače, tu 'tehniku' koriste i neke NBA i NFL momčadi radi povećanja broja eritrocita bogatih kisikom čime se povećava izdržljivost, smanjuje umor i ubrzava oporavak. Oscar Pereiro, pobjednik Tour de Francea 2006. u jednoj je takvoj komori spavao 3 godine. Svjetska anidopinška agencija ju inače, ne odobrava.  

"Nije to ništa novo, vijest je jer je sada koristi i Raul. Nije zabranjena metoda, a pomaže u treninzima jer nije lako otići otići mjesec dana na neku veću nadmorsku visinu i trenirati", rekao je Pereiro koji je na renoviranje spavaće sobe (za uvjete nadmorske visine od 3.000 metara) potrošio 8.000 eura. 

15-minutno vježbanje u takvoj komori vrijedi kao puni sat vježbe na razini mora. 

Svjetska rekorderka u maratonu Paula Radcliffe i ragbijaš Jonny Wilkinson također 'uživaju' u ledenim kupkama koje pomažu oporavku i olakšavaju disanje.

Nakon ozbiljne ozljede koljena 2005. Raul (inače najbolji španjolski reprezentativac sa 44 pogotka iz 102 utakmice) je doživio drastičan pad forme i prošle je sezone čak i izostavljen iz nacionalne momčadi. To je, kaže, samo pojačalo njegovu odluku da potraži i druge načine kako dugoročno poboljšati svoje zdravlje. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene