Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Platini: Engleski nogomet je izgubio dušu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michael Platini ponovo je kritizirao engleski nogomet, ovoga puta zbog dvojbi oko novog izbornika.

Platini u posljednje vrijeme često kritizira Engleze zbog "izgubljenog identiteta, prevelikog utjecaja novca u engleskom nogometu, prevelikog broja stranih vlasnika i nogometaša, a odbio je i pružiti im podršku u kandidaturi za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine. Ovoga puta Englezi su na njegovom udaru zbog izbora nasljednika Stevea McClarena.

Pročitajte i ovo Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija

- Engleski nogomet je izgubio dušu. Glavni problem je u tome što ste dopustili prevelikom broju stranaca da uđu u vaš nogomet. Engleska reprezentacija je vrlo jaka i ima sjajne nogometaše i zbog toga je mora voditi domaći stručnjak, poručio je Platini.

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za EP 2008. godine i otkaza McLarenu, čelnici FA najavili su kako nacionalnost neće igrati nikakvu ulogu prilikom izbora novog izbornika.

- Engleska u Ligi prvaka ima četiri kluba, no ukupno je prijavljeno samo 45 engleskih igrača. U isto vrijeme Francuzi imaju dva predstavnika i čak 94 prijavljena igrača, dok Brazilaca ima još više, 95. Volim engleski nogomet i strast navijača, ali ne volim što se previše oslanjate na strance, kazao je Platini, te dodao: Engleski nogomet gubi svoj identitet. Pogledajte primjerice Arsenal, taj klub nema ni engleskog trenera niti igrače, a uskoro neće imati niti
engleske vlasnike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene