Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mourinho: Više nisam najbolji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trener Chelsea Jose Mourinho kaže da je prihvatio da više nije najbolji trener na svijetu, te da ne žali što se na neke igrače potrošilo puno novca...

"Ne mislim da sam najbolji trener ove generacije, no svakako pripadam elitnoj grupi mladih trenera koji su postigli važan uspjeh i ostvarili ogroman utjecaj. U toj su skupini još Rafa Benitez, Frank Rijkaard i Carlo Ancelotti i upravo mi osvajamo najznačajnije trofeje. Ima tu i drugih, ali ne želim ih spominjati. Nisam najbolji, ali želim ostati u toj elitnoj grupi, pri samom vrhu", rekao je Portugalac. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije na Mourinhov odlazak Slika nije dostupna Chelsea nudi Klinsmannu 10 milijuna eura godišnje

Mourinho svakako ima vrlo skupu momčad, no iako su neke investicije bile vrijedne svakog novčića, poput Michaela Essiena za kojeg je Chelsea iskeširao 24 milijuna funti, nisu svi ispunili očekivanja. Prvenstveno, 30 milijuna funti za Andrija Ševčenka. No, Mourinho ne smatra da je pogriješio. 

"Kada izaberem igrača, ne razmišljam o novcu kojeg treba potrošiti da bih dobio njegov potpis na ugovoru. Razmišljam o doprinosu tog igrača momčadi. Biram one koji pokazuju kvalitetu i ambiciju. Svejedno mi je je li to igrač za 10 funti ili za 10 milijuna", tvrdi Mourinho. 

Portugalca će sigurno onda obradovati vijest da je Roman Abramovič najavio da neće štedjeti na Chelseu kao što se danima spekuliralo u Britanskim medijima. 

"To je besmislica. Moj odnos prema Chelseaju
nije se promijenio i nemam ga namjeru ni mijenjati", izjavio je
Abramovič za moskovski radio. 

Ipak, The Sun piše da Rus neće investirati u Chelsea dok je na trenerskom mjestu Jose Mourinho što znači da ovog ljeta neće biti velikih transfera. 

"Kada gradite kuću, većina investicija ide na konstrukciju. Nakon toga puno vas manje stoji samo dodavati stvari. U Chelsea su prošlog ljeta stigla dva igrača svjetskog glasa - Michael Ballack i Andrij Ševčenko i Roman smatra da nema potrebe puno ulagati. No vjerojatno bi bilo kojem novom treneru ipak dao nešto novaca za transfere", rekao je izvor blizak Rusu koji je londonski klub kupio 2003., a do sada je na pojačanja potrošio oko 500 milijuna dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene