Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abramovič Mourinhu poklonio 2 milijuna funti vrijedan Ferrari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su talijanski mediji Mourinhov dolazak u Inter proglasili gotovom stvari, britanski su pak otkrili kako je vlasnik Chelsea Roman Abramovič svom bivšem treneru nedavno poklonio vrlo rijedak Ferrari vrijedan 2 milijuna funti s posebnom pločicom na kojoj je ugravirano "The Special One".

Iako je Mourinho u intervjuima izjavljivao kako će se jednog dana vratiti u Chesea, nakon svađe s Romanom Abramovičem sve je izgledalo kao da za povratak na Stamford Bridge nema nikakve šanse. No, nogomet je katkad čudniji i i od života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mourinho: Više nisam najbolji Slika nije dostupna Chelsea nudi Klinsmannu 10 milijuna eura godišnje

>> Mourinho: Vratit ću se u Chelsea!

>> Mourinho dogovorio s Interom, iz Chelsea dovodi Lamparda i Drogbu?

>> Mourinhov povratak kući prekinuo TV emisije, Abramovič progovorio

Tjedan dana prije nego je otpušten, Mourinho je od Abramoviča zatražio da mu pomogne oko pronalaska rijetkog Ferrarija. Radi se o modelu 612 Scaglietti koji je jedini Ferrari sa 4 sjedala - Mourinho je naime, želio sportski automobil u kojem bi mogao voziti i svoju djecu. Inače, taj je model prvi put napravljen za 60. rođendan Ferrarija u samo 60 primjeraka. 

Nekoliko dana nakon što je dobio otkaz, Portugalac je kontaktirao direktora Chelsea Eugenea Tenenbauma i rekao mu da je i dalje zainteresiran za kupnju tog automobila i da mu jave ako ga uspiju pronaći. Više od 5 mjeseci nakon tog dana, Mourinha je nazvao Tenenbaum i rekao mu da će mu biti dostavljen poklon od Romana. 

Tri dana nakon što je Avram Grant u veljači izgubio u finalu Carling Kupa, Mourinhu je dostavljen željeni Ferrari vrijedan 2 milijuna funti, i to s posebnom pločicom na kojoj je ugravirano "The Special One". 

Portugalac je nazvao Abramoviča kako bi mu se zahvalio. Razgovor je navodno bio i više nego srdačan i prepun smijeha, a a Abramovič je čak u šali Mourinha pita kada se vraća. Njih su dvojica navodno od tada u stalnom kontaktu i šanse za ponovno 'ujedinjenje' rastu iz dana u dan. Abramovič je navodno shvatio da je imenovanje 'klimača glavom' na mjesto trenera bila potpuna katastrofa i da je odlučio kako će idući menadžer imati 'slobodnije ruke'. 

S druge strane, iako su talijanski mediji Mourinhov dolazak u Inter proglasili gotovom stvari, taj talijanski klub nikada nije bio Portugalčev prvi izbor. On je radije želio u Real ili Barcelonu, a pregovori s Interom su postali ozbiljniji tek kad je Španjolska otpala. 

Ipak, u Chelsea bi se vratio samo pod svojim uvjetima što podrazimijeva i pismenu garanciju da će njegova biti zadnja u svim odlukama vezanim za nogomet, uključujući i akademiju iz koje bi odmah trebao 'izletiti' direktor Frank Arnesen kojeg Mourinho smatra neprijateljem. Iako je malo vjerojatno da bi Abramovič pristao na te uvjete, tko je mogao i pomisliti da će 5 mjeseci nakon svađe Portugalcu pokloniti skupi Ferrari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene