Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Izgovorila je grozne stvari''

Bivši ministar obrane komentirao optužbe na račun SOA-e: ''Grabar-Kitarović je najveća ugroza za sigurnosne službe''

Ante Kotromanović
Ante Kotromanović Foto: DNEVNIK.hr
Bivši ministar obrane Ante Kotromanović komentirao je izjavu Kolinde Grabar-Kitarović o korupciji u SOA-i rekavši da je predsjednička kandidatkinja ''najveća ugroza za sigurnosne službe Republike Hrvatske".

"Jednostavno ne shvaćam i ne kužim, teško je prodrijeti u glavu naše Grabar-Kitarović. Ili ima loše savjetnike ili je pod stresom. Po svemu onom što sam danas čitao, po meni je ona najveća ugroza za sigurnosne službe Republike Hrvatske", komentirao je Ante Kotromanović izjavu kandidatkinje na predsjedničkim izborima Kolinde Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović kazala je da je korupciju u sigurnosnim službama naslijedila ''naslijedila od Ive Josipovića i Zorana Milanovića''. Kotromanović kaže da je manje od dva mjeseca nakon što je postao ministar obrane dobio ''predstavku gdje sam čitao određene stvari''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči prvog kruga Sučeljavanje predsjedničkih kandidata, Kovač se obrušio na Grabar-Kitarović: "Nije vam neugodno da čitate iz bilježnice? A vodili biste državu!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna korumpirane obavještajne službe?! Grabar-Kitarović o izjavi koja je izazvala buru reakcija: ''Korupciju se ne može iskorijeniti, ali ju treba sankcionirati''

''Temeljem te anonimne predstavke komunicirao sam ured Vijeća za nacionalnu sigurnost i uputili smo nadzor u obavještajne agencije. Nadzor je utvrdio da su se nekakve stvari događale i prije mene, za vrijeme HDZ-a 2009. godine. Temeljem nadzora sjeli smo zajedno s Odjvetništvom i krim policijom i napravili smo sve po proceduri", govori Ante Kotromanović.

Dodaje da Predsjednica ni nakon pet godina službe ne poznaje zakon. "Gospođa očito ne zna Zakon o služb. Pet godina je u službi i nema pojma kako idu umirovljenja, kako idu nečasni otpusti", kazao je bivši ministar. "Nije mi jasno zašto proziva moju Vladu kad smo mi ti koji smo otkrili i napravili sve što treba po zakonu. Nakon toga to više nije bilo u nadležnosti Ministarstva obrane", istaknuo je.

"Predsjednica je danas izgovorila grozne stvari, očito popravljajući svoj gaf od jučer kad je prozvala SOA-u. Opet, razumijem njezinu frustraciju s obzirom na to da je ona ljuta na sigurnosne službe koje su je detektirale i otkrile kako se druži s ljudima sumnjiva morala. Ako ona nešto zna, kao predsjednica države dužna je to reći, a ne na ovakav način pravdati se i nemušto pričati stvari koje ne stoje", zaključio je Ante Kotromanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene