Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11 mjeseci od potresa

Odroni sa zagrebačkih zgrada su svakodnevni, vatrogasci svaki dan imaju 10-ak intervencija

Aktualno Galerija Žbuka sa zgrada na ulicama Zagreba Žbuka sa zgrada na ulicama Zagreba Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasci saniraju zgradu u Zagrebu - 3 Vatrogasci saniraju zgradu u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasci saniraju zgradu u Zagrebu - 2 Vatrogasci saniraju zgradu u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasci saniraju zgradu u Zagrebu - 1 Vatrogasci saniraju zgradu u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vatrogasac čisti žbuku Galerija 1/5 >>
U Zagrebu još uvijek padaju ostaci žbuke iako je od potresa u ožujku prošlo skoro godinu dana. Državni inspektorat se ogradio, a iz Grada nema odgovora.

Gotovo 11 mjeseci nakon potresa u Zagrebu, u užem središtu grada prolaznici i dalje moraju paziti na nesigurna pročelja. Vatrogasci svakodnevno imaju desetak intervencija, od kojih je jedna danas bila u blizini Trga kralja Tomislava, na križanju s Ulicom baruna Trenka.

''Ovo je sad ponovo počelo prekjučer. Na ovoj drugoj kući pala su dva, tri komada i onda smo zvali vatrogasce, došli su danas. Na mojoj kući je danas počelo padati'', komentirala je Biba Salata iz Zagreba.

Jučer je u središtu grada, s krova također pao dio žbuke i cigle. Na naš upit zašto se ovo događa gotovo godinu dana nakon potresa, iz Državnog inspektorata odgovaraju da su za to nadležne komunalne inspekcije i Civilni stožer grada Zagreba. Njihove odgovore još čekamo.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković nakon sastanka vrha HDZ-a Plenković o ruskom cjepivu: "Uspostavili smo kontakte, želimo rezervirati cjepivo, ali i biti odgovorni. Cijena? Još nije određena"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne zna se uzrok Požar u obiteljskoj kući u Zagrebu, tročlana obitelj ostala bez doma

''Neugodno se osjećam. Rekla mi je jedna gospođa koja radi u dućanu da su im statičari došli tek prošli tjedan. Znači u odnosu na onaj potres koji je bio u trećem mjesecu'', rekao je Luka iz Zagreba i dodao da mu, s takvom činjenicom, nije svejedno kretati se centrom grada.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene