Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugo je trebalo

Zadnji dani života u kontejneru: Stanovnici Banovine napokon se vraćaju u svoje domove

Brojni stanovnici Banovine još uvijek žive izvan svojih domova, a nemali je broj onih kojima je zamjenski dom i dalje kontejner. Ipak, nakon više od tri godine obitelji u Novom Selu Glinskom vraćaju se kućama, a stanovnici Gvozda uselit će se u potpuno nove stanove.

Zvuk bušilice Ivo Bradarić iščekivao je duže od tri godine. Napokon su počeli radovi na obnovi i njegove kuće. Bude li sve po planu za njega su ovo zadnji dani života u kontejneru.

"Unutra su izvršeni radovi, pojačani zidovi gdje je bilo oštećeno i dosta solidno mi to djeluje", rekao je reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Kopčić.

Pročitajte i ovo Marko Milić i Hrvoje Krešić Za Dnevnik Nove TV Glasnogovornik Vlade otkrio detalje pregovora i kada će Plenković potpise odnijeti na Pantovčak

Brojni stanovnici Banovine još uvijek žive izvan svojih domova, ali se obitelji u Novom Selu Glinskom vraćaju kućama, a jesen će u novom, zamjenskom domu, dočekati 26 obitelji iz Gvozda.

"Dvije zgrade s po 13 stanova. Zgrade se sastoje od prizemlja i dva sata. Površina stanova je od 35 do 80 kvadrata", napomenuo je Domagoj Orlić, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva.

Pročitajte i ovo Stjepan Prnjat oslobođen - 4 Nepravomoćna presuda Hrvatski Escobar oslobođen teških optužbi: Sudilo mu se zbog zločina od prije 20 godina

Bio je to ozbiljan pothvat.

"Ovdje je tlo dosta podvodno pa su se onda radili šljunčani piloti tako da nose cijelu zgradu", objasnio je inženjer gradilišta Igor Čuletić.

Pred Banovinom je još puno posla, a više o obnovi možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene