Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DJELA, A NE RIJEČI!

Obećanja, obećanja i još obećanja: I ovaj su put stigla - obećanja

Aktualno Galerija Obećanja - 3 Obećanja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Obećanja - 2 Obećanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obećanja - 1 Obećanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Foto: DNEVNIK.hr +2 Zoran Milanović, predsjednik RH Galerija 1/7 >>
U Sisačko-moslavačkoj županiji država nije bila brza s obnovom, ali s obećanjima jest. Iz Vlade, koja danas nije bila ondje, stigla su i nova, još čvršća!

U još uvijek razorenu i Banovinu pod skelama nisu otišli. Umjesto premijera i ministara došli su državni tajnici. A iz Vlade je stiglo novo, ozbiljnije obećanje:

"2023. je godina kada ćemo, uvjeren sam, sve ljude koji su stradali u potresu vratiti u svoje obiteljske domove i kuće, bilo da su obnovljene, bilo da su novosagrađene. I da se kontejnerska naselja 2023. ugase“, kazao je potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Nejasno je kako to misle postići, jer u dvije godine od potresa uspjeli su podići samo njih 6.

"Ono što nije dobro i čega smo svi itekako svjesni je brzina konstrukcijske obnove i izgradnja zamjenskih kuća", kazao je premijer Andrej Plenković.

U državi glavni ljudi za obnovu žele brže pomake, ne samo na gradilištima na kojima niču višestambene zgrade.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Analiza reportera Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić o sporoj obnovi nakon potresa: "Mislim da Vladi, Andreju Plenkoviću i vladajućima nije bilo dovoljno stalo da to riješe"

Pročitajte i ovo Alen Sadiković TUGA I NAKON DVIJE GODINE Sisačka bolnica i dalje čeka na cjelovitu obnovu: "Uistinu je jako loše. Djeca čekaju minimalno po tri sata"

Više o obećanjima državnog vrha da će se Banovina obnoviti, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene