Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisani ugovori

Bačić i Božinović stigli u Sisak: Županiji na korištenje dano 15 državnih stanova

Aktualno Galerija Potpisivanje i uručivanje ugovora o uporabi prostora - 2 Potpisivanje i uručivanje ugovora o uporabi prostora - 2 Foto: Davor Pongracic/CROPIX Potpisivanje i uručivanje ugovora o uporabi prostora - 1 Potpisivanje i uručivanje ugovora o uporabi prostora - 1 Foto: Davor Pongracic/CROPIX Potpisivanje i uručivanje ugovora o uporabi prostora - 3 Potpisivanje i uručivanje ugovora o uporabi prostora - 3 Foto: Davor Pongracic/CROPIX +0 Potpisivanje i uručivanje ugovora o uporabi prostora - 4 Galerija 1/4 >>
Ministar graditeljstva Branko Bačić i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak potpisali su ugovore o obnovi i korištenju više državnih objekata i raspolaganju s 15 državnih stanova koji će se dodijeliti stradalima u potresi koji je pogodio Banovinu.

Sisačko-moslovačka županija će opremiti državne stanove u Glini, Dvoru, Gvozdu, Topuskom, Jasenovcu i Hrvatskoj Kostajnici. U njih će se useliti15 obitelji koje su smještene u kontejnerskim naseljima ili neadekvatnim stambenim prostorima.

Uz potpredsjednika Vlade RH, ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić potpisivanju ugovora sa županom Ivanom Celjakom u ponedjeljak u Sisku nazočan je bio i potpredsjednik Vlade ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ugovorima je Sisačko-moslavačka županija od države preuzela na korištenje za društvene potrebe tzv. Tuškanovu kuću na sisačkom Trgu bana Jelačića, površine 1909 četvorna metra, koju očekuje cjelovita obnova, a kako je najavio župan Celjak, koristit će se za obrazovne potrebe.

Pročitajte i ovo Branko Bačić Slučaj obnova Bačić najavio gradnju 30 zgrada na Baniji, ima dobru vijest za korisnike kontejnera

Županiji je ugovorima na korištenje dano 15 državnih stanova: četiri u Glini, po tri u Dvoru, Gvozdu i Topuskom te po jedan stan u Jasenovcu i Hrvatskoj Kostajnici. Stanovi su namjenjeni za obitelji smještene u kontejnerima ili neadekvatnim stambenim prostorima.

Takav postupak pomoći će da se do zime zbrinu svi korisnici kontejnera, odnosno neprimjerenog smještaja, rekao je Bačić.

"Naš je cilj da sve javne zgrade na području županije, ali i zagrebačkom području, nakon potresa budu konstruktivno obnovljene novcem iz EU Fonda solidarnosti. Ujedno napominjem da smo već ranije županiji prepustili deset stanova, što je sada 25 stanova. Naš je prioritet sada stambeno zbrinjavanje", rekao je Bačić.

Nakon potpisivanja ugovora ministri Bačić i Božinović obišli su radove na obnovi zgrade tzv. Komande, koju s 2,5 milijuna eura sufinancira Fond solidarnosti EU, a obnavlja županija.

Pročitajte i ovo Stojan Boromisa - 1 TEŠKA SITUACIJA Dva dana bez struje i grijanja: "Umotali smo se u krpe, u svašta. Šutiš u krevetu, ne znaš što će biti..."

Župan Celjak je rekao da je Ministarstvo unutarnjih poslova Sisačko-moslavačkoj županiji prepustila i zgradu Policijske uprave, koja će se obnoviti za potrebe Glazbene škole, galeriju i udruge iz područja kulture.

Ministar Božinović istaknuo je da su sve odluke i ugovori najbolje rješenje za građane Siska i državne institucije, te izrazio zadovoljstvo što će se objekti u središtu Siska koristiti za kulturne potrebe.

Spomenuo je i nekoliko drugih objekata Ministarstva koji će nakon obnove dobiti novu namjenu, a sve sastavnice MUP-a će se okupiti u novom objektu uz Policijsku postaju u Sisku. Novi će kompleks biti završen za godinu i pol.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene