Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među građanima

Političari praznik pretvorili u kampanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Praznik rada - prvo veliko okupljanje u vrijeme kampanje, naši su političari idealno iskoristili da krenu u kampanju. Iako nisu bili na pozornicama, bili su među građanima ne propuštajući priliku za pridobivanje još kojeg glasa.

Malo glazbe, malo graha, karanfila, pozivanja na tradiciju, ali i optuživanja onih kojih na proslavi nije bilo. Maksimir je bio i ostao Meka za političare. Posebno za 1. svibnja i to još u izbornoj godini. Dijeli se sve i svašta i razgrabi u nekoliko sekundi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vatreno diljem svijeta Praznik rada uz prosvjede obilježen diljem svijeta Slika nije dostupna Produljeni vikend: Toplo, ne za kupanje, čuvajte se zmija

Milan Bandić se javno zakleo da će se sa svakim Zagrepčaninom u mandatu rukovati. 'Nisam sa svakim, ali sa svakim trećim, a do kraja četvrtog mandata ću sa svakim', rekao je Bandić. Novo lice, ali isprobane metode za dobivanje glasova. Pučka kuhinja idealna je za početak kampanje. Jasen Mesić HDZ-ov kandidat za gradonačelnik Zagreba
krenuo je u 24 satnu kampanju, očito želeći pokazati da i on može što i Bandić.

Daleko do gradske vreve i građana Josip Kregar sa svojim stožerom slavi prvi svibnja. 'Moj stožer čine baš građani', rekao je Kregar koji dijeljenje graha smatra licemjernim. 'Mi smo pozvali građane da idu u Maksimir jer su i platili taj grah', kaže Kregar. Zato je Ratko Čačić sa svojim narodnjacima u Zagrebu umjesto grahom građane častio bananama s jasnom porukom na njima.

Split

Marijan je bio premalen da primi sve pa i kandidate za gradonačelnika. 'Ja sam na Marijanu od kada znam za sebe', rekao je Ranko Ostojić, SDP-ov kandadati za gradonačelnika Splita. Gradonačelnik je tu prvi put i smatra to ispravnim. 'Mislim da je u redu da je gradonačelnik Splita bude s svojim radnim ljudima', kaže Ivan Kureta, gradonačelnik Splita. A treći u utrci za gradonačelnika Željko Kerum umjesto fažola i građana ostao je s obitelji.

Osijek

Na istoku prava bitka za svaki glas pa i na nogometnom turniru. Došao je Anto Đapić i otvorio turnir koji godinama otvara Marković, sada mu ljuti protukandidat. A on kada nije mogao otvoriti, onda je turnir sudio. Daleko od nogometa Josip Vrbošić kandidat liberala i socijaldemokrata dijelio je, pogađate, karanfile.

Rijeka

A u Rijeci već gotovo dva desetljeća građani i SDP slave praznik rada. Umjesto kandidata i govora građane je zanimao samo grah. A porcije su se danas u primorju čuvale bolje nego političari. Dogodine nema izbora, pa je zanimljivo tko će biti na grahu s građanima kada nema interesa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene