Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatreno diljem svijeta

Praznik rada uz prosvjede obilježen diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Burno je na Prvi svibnja u cijelom svijetu. Indonežani pred predsjedničkom palačom pale gume i guraju se s policijom. Traže socijalna i zdravstvena prava, te da prvi svibnja i u njihovoj zemlji postane državni praznik.

Vatreno je bilo i u Južnoj Koreji. Tamo su prosvjednici ustali protiv neoliberalizma. Grčki lučki i željeznički radnici, štrajkali su pred Vladom zbog rezanja plaća i radnih mjesta. U Rusiji mimohodi
komunista i anarhista.

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku

Njemački antikapitalisti od rane zore bore se protiv policijskih vodenih topova, razbijaju izloge trgovina i banaka i pale po Hamburgu.

'Pokušavaju nas uvjeriti da mi trebamo platiti za ovu krizu. E pa nećemo!', poručuje jedna prosvjednica iz Grčke. 'Najgora vremena tek dolaze ako se ne solidariziramo, ujedinimo snage da obranimo prava i budućnost djece i unuka', poručio je s prosvjeda u Rusiji Gennagy Zyuganov, vođa komunističke tranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene