Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Produljeni vikend: Toplo, ne za kupanje, čuvajte se zmija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra počinje prvi svibanjski produljeni vikend u Hrvatskoj. Prema procjenama na odmoru će biti oko 700 tisuća zaposelnika. U petak neće raditi mnoge škole, fakulteti, a čini se kako ni u vrtićima neće biti gužve.

Tijekom produljenog vikenda očekuje nas uglavnom lijepo vrijeme. 

Pročitajte i ovo Krali aute vučnim vozilom Dolijao dvojac Operirali po Novom Zagrebu i Maksimiru: Policija otkrila kako su domišljati mladići krali automobile Slika nije dostupna Među građanima Političari praznik pretvorili u kampanju

Nakon što 1. svibnja vrijeme ponovno pokaže svoju ćudljivu stranu, jer će se jutarnje sunce izmjenjivati s mogućim poslijepodnevnim kratkotrajnim razdobljima kiše ili pljuska, petak i subotu obilježit će lijepo i sunačno vrijeme, potvrdili su nam iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Očekuju se prosječne temperature od 17 do 22°C, no temperature mora neće biti baš idealne za kupanje. 

U nedjelju ujutro vrijeme će nam još biti naklonjeno, pa stignete popiti jutarnju kavu na suncu. 

Ako ovaj vikend ipak nećete putovati pridružite se jednoj od tadicionalnih prvosvibanjskih proslava. 

U četvrtak grah, uz prigodnu proslavu Praznika rada, možete pojesti u Maksimiru. Program počinje u 11 sati. 

Dobra je vijest da će proslava ove godine proći bez političkih govora, a pravo na nekoliko riječi s pozornice uz velik broj zabavljača imat će samo predstavnici sindikata.

Zagrepčani će ovogodišnji Praznik rada moći proslaviti i na jarunskom Velikom jezeru. Tamo će se umjesto besplatnog graha po pristupačnim cijenema nuditi ćevapi i kobasice.

Oni koji se zateknu na jugu, u Splitu će moći feštati na Marjanu, uz također tradicionalni, besplatni 'fažol'. Splitski proslavu organiziraju sindikalisti, a isplaniran je i bogat zabavni program.

No ukoliko želite pobjeći od gužve i buke dovoljno je da se prisjetite brojnih izletišta u blizini svojih gradova. Uživajte u prirodi i opustite se s obitelji i prijateljima.

Oprez, zmije!

Zbog povoljnih klimatskih uvjeta procjenjuje se da su se zmije otrovnice, pogotovo poskoci, ove godine namnožili više nego što je uobičajeno.

U samo jednom danu prošlog tjedna zabilježena su dva ugriza otrovnica te dva nakon toga još jedan.

Prirodno stanište poskoka nije samo krš, kako se često može čuti, već cijelo područje Hrvatske.

Stoga, ako odlučite produljeni vikend provesti u prirodi, pogotovo u Lici, na Velebitu i već spomenutom kršu i primorju, budite na oprezu i imajte na umu da zmija napada samo kada se osjeća ugroženo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene