74336
74336
74336
74336
74336

Osnovana Hrvatska demokršćanska stranka

  • , 28.01.2009., 15:05
  • Autor:
  • komentara

Predsjednici triju stranaka - Hrvatskih demokršćana, Hrvatske kršćanske demokratske stranke i Hrvatskih proljećara Ante Ledić, Petar Kaćunko i Goran Dodig su u Splitu potpisali Ugovor o osnutku jedinstvene demokršćanske stranke pod nazivom Hrvatska demokršćanska stranka HDS te su za 21. veljače ove godine najavili skup na kojem će se te tri stranke ujediniti.

 
 
 
 
 
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpisnici Ugovora su rekli kako ujedinjavanjem triju stranaka demokršćanske orijentacije žele pridonijeti moralnoj obnovi hrvatskoga društva na demokršćanskim načelima u kojima neće dominirati težnja za stjecanjem materijalnog bogatstva, nego će se afirmirati i duhovne vrednote.

'Hrvatska funkcionira na načelu ekscesa, a ne na smišljenoj politici', rekao je Goran Dodig. Ante Ledić je istaknuo kako je za Hrvatsku pogubno prakticiranje političke podobnosti, a ne stručnih i ljudskih vrijednosti dužnosnika na javnoj pozornici. Petar Kaćunko je rekao da će se nova stranka zauzimati za promicanje općeg dobra, a ne za osobne interese pojedinaca.

Dnevnik.hr na FacebookuDNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se