Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naučite salsu u pet dana

5. Međunarodni salsa festival u Rovinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Salsa festival jedinstveni je plesni događaj u Hrvatskoj koji se tradicionalno održava na predivnoj kulisi grada Rovinja. U protekle četiri godine privukao je nekoliko tisuća zaljubljenika u ovakvu vrstu događanja iz Hrvatske i svijeta.

Najnovije izdanje 5. Međunarodnog Ljetnog Salsa Festivala proširuje koncept sa četverodnevnog festivala na šestodnevnu manifestaciju u trajanju od 23. do 28. lipnja 2009. Polaznike će podučavati više od 30 svjetskih instruktora sa Kube, Europe i SAD-a uz gostovanje vrhunskih bandova i DJ-a. Plesat će se 5 dana na 4 nivoa učenja u 7 plesnih dvorana te na gradskim trgovima i u luksuznim hotelima. Organizatori očekuju i do 1000 posjetitelja na ovom jedinstvenom plesnom događaju u Europi.

Pročitajte i ovo Luka Grbeša Hrvatski festival Žudija Rimski vojnici okupili se u Loboru: "Znamo da sljedećih 25 godina ovoga neće biti" Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion

Salsa festival idealna je prilika za početnike koji svoje prve plesne korake žele početi kod najboljih svjetskih salsa instruktora i u kratkom roku naučiti osnove te dobro se zabaviti. Radionice za početnike počinju već od utorka, 23. lipnja i traju sve do nedjelje. Naravno, na večernjim zabavama ćete imati priliku odmah isprobati naučeno preko dana!

Festivalska ponuda se obogaćuje ponudom novih sadržaja na malim gradskim trgovima u centru Grada gdje će turiste temperamentna i senzualna kubanska glazba dočekivati „iza svakog ugla“ u predfestivalsko vrijeme od 23.-25. lipnja. Tada će svi posjetitelji Rovinja moći plesati u jutarnjim i večernjim satima na malim gradskim trgovima uz DJ-e i plesnu animaciju.

Ove godine Salsa festival 24. i 25. 06. nudi 6 posebnih predfestivalskih radionica. Kubansku i afro kubansku salsu podučavat će 'Papi' Alfonso i Noydee Fonseca, profesionalni instruktori na vodećem plesnom institutu na Kubi, u Havani – ISA. Dok je urbani tip salse profesionalnost U-TRIBE "SPECIAL" sa Mike & R.Elle, vodećih svjetskih salsa instruktora i performera koji će učiti afro-rumbu, plesanje na 1 i na 2 sa naglaskom na stilizirani muški i ženski tip plesa pa sve do hip-hop salse i regaggetona.

Glavni dio festivala čini razdoblje od četvrtka do nedjelje kada se po danu održavaju radionice na četiri razine učenja, od početnih do najnaprednijih. Sudionici festivala učit će i usavršavati različite stilove salse: linijski (New York Style, LA Atyle i Portorico Style) i kubanski stil u Hotelima Park, Eden, Istra, Katarina te MMC dvorani.

Festivalske plesne večeri odražavat će se u hotelu Eden - jednom od vodećih rovinjskih hotela gdje započinje otvaranje glavnog dijela festivala 'Opening partijem' u četvrtak, nastavlja u subotu 'Gala partijem' - najprofinjenijim partijem festivala na kojem će instruktori festivala sudinicima pokloniti vrhunski scenski nastup te završava 'Chill out partijem' u nedjelju.

Najveće gradsko događanje i već tradicionalna fiesta zakazana je za petak 26. lipnja na glavnom rovinjskom trgu uz gostovanje najpopularnijeg hrvatskog salsa banda – Cubismo i otvoren ples za sve.

Najotkačeniji party festivala je pool party na kojem se sudionici festivala relaksiraju plešući u bazenima i oko njih u hotelu Istra na Otoku Svetog Andrije zadnji dan festivala, u nedjelju 28. lipnja.

Organizatori Salsa festivala pozivaju sve željne kvalitetne zabave i ugodnog druženja da se pridruže ovom rasplesanom događanju i svoje mjesto rezerviraju na vrijeme. Poseban poziv je upućen početnicima za koje je salsa festival idealna prilika za naučiti salsu u samo 5 dana.

Organizatori Salsa festivala, Plesni klub 'Los Mamberos' i tvrtka Salsa Adria Produkcije d.o.o. zahvaljuju glavnim partnerima festivala: Gradu Rovinju, TZ Rovinj i hoteljersko-turističkoj tvrtci Maistra d.d. i medijskim pokroviteljima festivala: Europlakat, Nova TV, T-portal, Glas Istre, Butiga, Turist Plus, Turizam info, Stručna revija UT, Vita, Plan B, Putovanja za dvoje, HR studio Pula, 24 sata, NIT, NG Traveler.

Detaljni program festivala, informacije o izvođačima, ulaznice i raspored radionica dostupni su na web stranicama festivala www.crosalsafestival.com

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene