Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog rasta broja zaraženih

Gari Capelli o situaciji u turizmu: "Ne bismo trebali ići prema zatvaranju. To ne dolazi u obzir"

U Hrvatskoj je tijekom produženog vikenda ostvareno 840.000 noćenja, objavila je Hrvatska turistička zajednica. Dobar trend nastavljen je i danas. U Hrvatskoj boravi 210 tisuća turista, uvjerljivo najviše u Istri i Primorsko-goranskoj županiji.

Djelatnici u turizmu tvrde da im porast novooboljelih nije donio otkaze potvrđenih rezervacija. Glavni epidemiolog u Sloveniji sinoć je poručio da se situacija u Hrvatskoj pozorno prati, no da još uvijek nije vrijeme da bi nas stavili na listu nesigurnih država.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija

"Mi smo od otvaranja granice bili svjesni da će se događati takvi slučajevi, da ćemo imati žarišta, i zato smo prvi u Europi napravili određene protokole", rekao je Gari Capelli, ministar turizma.

"Ne vidim razloga da s ovim brojkama i organiziranošću, znanjem i iskustvom koje Hrvatska ima u zdravstvenom sustavu, da bismo mi zbog toga trebali biti ti koji ćemo ići prema nekom zatvaranju. To ne dolazi u obzir", dodao je.

Skok broja zaraženih ne brine ni turiste koji su za godišnji odmor odabrali Cres. Elen iz Austrije rekla nam je da se osjeća "sigurnije nego kod kuće". S druge strane, Rudi iz Njemačke je rekao da je iznenađen što nitko ne nosi maske jer su one u Njemačkoj obavezne.

Da se nije dogodio zastoj s novim rezervacijama, pokazuju i podaci agencije koja u svojoj ponudi ima više od sedam tisuća apartmana. Naime, grafikon agencije pokazuje pozitivan trend.

"Što je najvjerojatnije, baš je tijekom ove drame oko cijelog teniskog turnira ta vrijednost omjera bila dosta visoka. Mislim da je čak prešla brojku od dva, što znači da smo imali duplo više novih rezervacija nego otkazanih", rekao je Marko Mišulić, vlasnik turističkog startupa.

U Hrvatskoj je od subote do ponedjeljka ostvareno 840.000 noćenja, a u utorak je u Hrvatskoj 210.00 turista.

Najviše gostiju trenutačno se odmara u Istri, gdje ih je 63.000, te u Primorsko-goranskoj županiji, gdje ih boravi 50.000. Zadarsku županiju odabralo je 36.000 turista, dok u Splitu i okolici boravi 27.000 gostiju. U Šibensko-kninskoj u utorak ih je 15.000, a u svim ostalih županijama zajedno registriano je tek 19.000 turista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene