Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Centar bez automobila

Dan bez prometa podijelio građane: "Svi veliki gradovi u Europi imaju jako lijepu pješačku zonu, osim naravno Zagreba"

Grad Zagreb danas je osigurao besplatan prijevoz tramvajima i autobusima na području cijelog grada. I to povodom završetka tjedna mobilnosti i obilježavanja Europskog dana bez automobila. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je postoji li dugoročan plan trajnog zatvaranja cesta po centru grada.

Centar grada bez automobila, neki su oduševljeni.

"Pa odlično. Mislim svi veliki gradovi u Europi imaju jako lijepu pješačku zonu osim naravno Zagreba gdje nažalost i pješačka zona kao takva nije pješačka nego auti stalno prolaze", rekao je Tin.

Pročitajte i ovo Boysi dolaze na sud - 2 šire istragu Iz Atene u Zagreb stigao nalog za izručenje desetak Bad Blue Boysa

"Treba gradonačelniku dat čestitku. To bi se trebalo produžiti na koji dan više", dodao je Zlatko.

Neki baš i nisu sretni. 

"Podržavam smanjivanje korištenja automobila, ali isto tako za to je potrebna jako dobra infrastruktura i javni prijevoz koji mislim da u Zagrebu trenutno nije. Stvaraju nepotrebne gužve tako da bi trebalo razmisliti zapravo o utjecaju na sve kad se donosi nekakva takva odluka", poručila je Sara.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 OBRAT U SLUČAJU Detalji ubojstva studentice u Osijeku: "Mijenjao je iskaze, tvrdio je i da se radi o samoubojstvu"

Ideja ove manifestacije bila je da ljudi na jedan dan ostave svoje limene ljubimce doma. No provedba i nije bila toliko uspješna.

Više pogledajte u videozapisu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene