Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBRAT U SLUČAJU

Detalji ubojstva studentice u Osijeku: "Mijenjao je iskaze, tvrdio je i da se radi o samoubojstvu"

Aktualno Galerija Uhićen ubojica - 1 Uhićen ubojica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen ubojica - 2 Uhićen ubojica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Trener ubijene djevojke Trener ubijene djevojke Foto: DNEVNIK.hr Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +3 Istraga ubojstva studentice, ilustracija - 1 Galerija 1/8 >>
Preokret u istrazi tragičnog stradavanja mlade osječke studentice. Iako je policija tvrdila da je riječ o nesretnom slučaju i svog, sada bivšeg, kolegu teretila za blaže kazneno djelo, Državno odvjetništvo odlučilo se za kvalifikaciju ubojstva.

Na ulazu zgrade u kojoj je živjela tragično stradala djevojka sada su svijeće. Za dvadesetjednogodišnju studenticu i nagrađivanu sportašicu imaju samo riječi hvale."To je jedna divna obitelj, ona je bila uvijek nasmijana, vedra i dobra djevojka", izjavila je prva susjeda Draženka Jurković. Djevojka je žrtva metka ispaljenog iz policijskog pištolja. Priveden je 27-godišnji policijski službenik, koji je, utvrdila je policija, neoprezno rukovao svojim oružjem.

Policija je taj događaj okvalificirala kao teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a vezano za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", rekao je na press-konferenciji načelnik Sektora kriminalističke policije Krunoslav Patača.

Kasno poslijepodne ipak je došlo do preokreta. Državno odvjetništvo nakon ispitivanja kazneno djelo mijenja u ubojstvo. Sve se događalo u srijedu kasno navečer u policajčevu stanu dok je on bio izvan dužnosti.

"Mladi ljudi dobiju oružje za igru. Hoće se valjda pokazati pred ženama, tko zna", kaže Antun iz Osijeka. Osumnjičeniku, koji je tek u kolovozu zadužio oružje, sada prijeti veća zatvorska kazna. Slaba je to utjeha za kolege s fakulteta, gdje je u ponedjeljak trebala upisati treću godinu studija socijalnog rada.

"Pozivam sve ovim putem sutra u 11 sati da se okupimo ispred Pravnog fakulteta u Osijeku kako bismo odali počast preminuloj kolegici", rekao je Karlo Rašić, predsjednik studentskog zbora Pravnog fakulteta. U taekwondo klubu, u koji je donosila nagrade, spremala se polagati crni pojas.

"To je jedno dijete koje je ovdje treniralo pet godina. Svaki dan smo se viđali od 8 do 10. Mogu praktički reći kao da sam izgubio jedno od svoje djece", kaže Damir Zahirović, voditelj Taekwondo kluba Osijek. 

Jedan hitac sve je zaustavio.

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić kaže kako istražitelji još uvijek pokušavaju utvrditi pravu istinu. "Puno toga se drastično mijenjalo, od toga da prva saznanja koja je policija imala po njima nisu uopće ukazivala na kazneno djelo, do toga da je ipak riječ o ubojstvu.

Naime, neslužbeno smo doznali da je osumnjičenik nekoliko puta mijenjao svoje iskaze i da je prvi put policiji rekao kako se radi o samoubojstvu.

Tijekom ispitivanja, prikupljanja dokaza, nakon obdukcije, policija je zaključila da je hitac ipak nedvojbeno ispalio njihov sada bivši kolega, jer je razriješen dužnosti, ali da je to učinio slučajno. Za policiju su te činjenice, kako su nam kazali, nepobitne i nepromjenjive, ali su odmah ostavili prostor da se DORH, koji je rukovodio istragom, s tim ne mora slagati. Državno odvjetništvo odlučilo se na puno ozbiljniju kvalifikaciju - ubojstvo. Umjesto od jedne do osam godina zatvora, sada mu prijeti minimalno pet godina.

Pročitajte i ovo Istraga ubojstva studentice, ilustracija - 3 Ipak nije riječ o samoubojstvu? Mladom osječkom policajcu osumnjičenom za ubojstvo djevojke određen istražni zatvor

Pitali smo policiju i je li osumnjičenik prošao sve obuke i provjere da bi uopće mogao rukovati oružjem, rekli su nam da je pohađao 11 mjeseci tečaja na Akademiji, potom završio osnovnu obuku, vježbenički staž odrađivao je kao prometni policajac, vatreno oružje zadužio je prije mjesec i pol dana, nakon obuke za sigurno rukovanje", izvijestila je reporterka Marina Bešić Đukarić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene