Obavijesti Video Pretražite Navigacija
katastrofalni prozori

"Odmah smo dotrčali i pomogli susjedima da iziđu": Mještani opisuju strašnu eksploziju zbog koje je peteročlana obitelj ostala bez doma

Aktualno Galerija Eksplozija u Đelekovcu - 1 Eksplozija u Đelekovcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Đelekovcu - 2 Eksplozija u Đelekovcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Đelekovcu - 3 Eksplozija u Đelekovcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Đelekovcu - 1 Eksplozija u Đelekovcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +7 Eksplozija u Đelekovcu - 5 Galerija 1/12 >>
Dogodila se eksplozija u obiteljskoj kući u Đelekovcu. Srećom, nitko od ukućana nije stradao. Uživo s terena javio se reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"Statičari su rekli da kuća ne može biti takva, da se mora rušiti cijela. Što je? Oni kažu da je puštala boca", rekla je vlasnica kuće Dragica Palčić.

U nekoliko sekundi ostali su bez gotovo svega. Razlog je eksplozija dan ranije kupljene boce plina.

"Što biste vi napravili kad je tako cijeli život... Ja sam ostala udovica s 29 godina s dvoje djece, sinom i kćeri. I odonda se kućiš, kućiš, radiš i sve napraviš, i kad sve napraviš, dođe ti takvo nešto, čijom krivnjom?" pita se Dragica.

Da se spasi od eksplozije, skočila je kroz prozor. Nakon što je spasila devetogodišnjeg unuka koji je spavao.

"Čula sam ispod prozora da su neki muškarci vikali: 'Baci ga van kroz prozor, mi ga čekamo.' Otvorila sam roletu i bacila sam ga van i onda sam ja skočila za njim", prepričala je.

Susjedi su bili ti koji su prvi priskočili upomoć. "Pravo je čudo kako su svi ostali živi. I djeca, tu je dvoje maloljetne djece. To je bilo prestrašno, veliki šok", opisao je susjed Marin Juras.

Nekoliko minuta nakon eksplozije stigli su i vatrogasci. "Mi smo dobili dojavu u 6:30 ujutro, na teren smo izišli s navalnim vozilom i pet vatrogasaca. Prvi dojam kad smo došli na intervenciju bio je – katastrofa", prepričao je zapovjednik DVD-a Đelekovec Ivica Šipek.

Katastrofa snage dovoljne da uništi jednu i ošteti niz kuća u ulici.

"Šesta, sedma, osma kuća dobila je udarac, krovište se oštetilo", dodala je načelnica općine Đelekovec Lara Samoščanec.

O snazi udara svjedoči i prizor automobilskog stakla iz garaže udaljene 50-ak metara. Obitelj ide u zamjenski smještaj, a telefoni već zvone – mnogi su spremni sudjelovati u akciji za izgradnju novog doma.

Vijesti u 17

Uživo u Vijestima u 17 javio se reporter Ivan Čorkalo, koji je opisao kako to izgleda na licu mjesta.

"Jednom riječju - grozno. U našem izvještavanju imamo se prilike svega nagledati, ali moram priznati da ovakvo nešto nisam vidio. Plinska boca uzrokovala je eksploziju i uništenje, odnosno razaranje kuće."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 1 Priča Provjerenog Hoće li zbog zaboravljanja milijunske dobiti posljedice trpjeti Grlić Radman ili građani? "Dok je Plenković premijer, tako će se svi ministri ponašati"

Plinska boca, dodao je Čorkalo, nalazila se u sredini između gospodarskih objekata, a eksplodirala je nešto poslije 6 sati u petak. 

"U tom trenutku u kući se nalazila baka s dvoje unuka i njihova majka. Otac se spremao za posao. Pravo je čudo kako nitko nije ozlijeđen u eksploziji, kuća je u potpunosti uništena", naglasio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija zabrinuti roditelji Gradom se širi opasna bakterijska bolest: Vrtić izdao važno upozorenje

Mještani su odmah uskočili u pomoć i počeli pomagati u raščišćavanju ruševina. Općina je obećala da će na neki način pomoći obitelji koja je trenutačno zbrinuta kod rodbine.

"Javili su se i poduzetnici i građani, a obitelj će otvoriti i svoj račun za pomoć, tako da će im moći pomoći svi koji to budu htjeli", rekao je za kraj reporter Čorkalo.

Posljednje informacije

Reporter Ivan Čorkalo javio se i u Dnevniku Nove TV u 19 sati. 

Kako izgleda dvorište i kuća obitelji kod koje se dogodila eksplozija, pogledajte u prilogu.

"Obitelj će noćas i u idućim danima imati krov nad glavom. Rodbina je naravno uskočila u pomoć, a ono što je važnije od toga je da obitelj ima glavu na ramenu, jer je nezamislivo kakve su posljedice mogle biti"

Mještani, dodao je Čorkalo, od ranog pomažu obitelji čija je kuća neprepoznatljiva. "Mi smo bili tu prvi, susjedi smo nekoliko kuća dalje. To je bila nevjerojatna eksplozija koja se dogodila. Odmah smo dotrčali van i pomogli susjedima da iziđu", prepričao je susjed Marijan Juras.

"Nismo bili svjesni, bio je šok za sve nas, za mještane okolo i nismo se mogli snaći", dodao je.

"NK Osvit dat će svoj prihod, pozivamo sve ljubitelje nogometa neka dođu u nedjelju na utakmicu jer će sav prihod ići obitelji", poručio je Juras. Javili su se i NK Drnje i NK Slaven Belupo.

Kako to izgleda nakon eksplozije, pogledajte u prilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene