Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslušali naputke Vrhovnog suda

Županijski sud u Šibeniku produljio pritvor Paravinji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće šibenskog Županijskog suda danas je ponovno produljilo istražni zatvor Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić, nakon što je po naputku Vrhovnog suda odlučivalo o ranijem Paravinjinom prijedlogu za izuzećem šibenskih sudaca, potvrdio je glasnogovornik suda Branko Ivić.

Šibenski sud ponovno je odlučivao o Paravinjinu pritvoru jer je Vrhovni sud ukinuo ranije rješenje prihvativši Paravinjinu žalbu u kojoj je ukazao na procesnu pogrešku. Paravinja je, naime, u žalbi ustvrdio da je prije ranije odluke o istražnom zatvoru sud morao odlučiti o njegovom zahtjevu za izuzeće predsjednice i članova izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Šibeniku, što je pismenim putem zatražio još na ročištu 4. kolovoza ove godine.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Gabrijela Žalac Afera Software Visoki kazneni sud donio odluku o porukama u kojima se spominje AP: "Radi se o plodu otrovne voćke"

Vrhovni je sud zaključio da se, unatoč Paravinjinom zahtjevu za izuzećem sudaca, šibenski sud upustio u odlučivanje o produljenju istražnog zatvora bez da je prethodno predsjednik toga suda odlučio o ranijem zahtjevu optuženika.

FOTO Šakom u glavu: Dragan Paravinja u zatvoru dobio batine

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda stoji kako je očito da je prvostupanjski sud takvim postupanjem počinio relativno bitnu povredu odredaba Zakona o kaznenom postupku pa je zaključio da u ponovljenom postupku šibenski sud najprije treba otkloniti procesne nedostatke i potom na novom ročištu odlučiti o produljenju istražnog zatvora.

Ivić je za Hinu kazao da se suđenje Paravinji zbog ubojstva 17-godišnje Drnišanke treba nastaviti u drugoj polovici rujna, no nije znao precizirati točan datum. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene