Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve snage na terenu

Tri velika požara uz obalu i dalje gore, vatra se u jednom trenu opasno približila kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nisu ugašena tri velika požara na području Splitsko-dalmatinske županije, onaj u Segetu Gornjem kod Trogira, u Selcima na Braču, te već treći dan zaredom minirano područje na Svilaji, doznaje se u ponedjeljak navečer u Županijskom vatrogasno-operativnom centru u Splitu.

Još nisu ugašena tri velika požara na području Splitsko-dalmatinske županije, onaj u Segetu Gornjem kod Trogira, u Selcima na Braču, te već treći dan zaredom minirano područje na Svilaji, doznaje se u ponedjeljak navečer u Županijskom vatrogasno-operativnom centru u Splitu.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Požar koji je danas popodne buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira gase sve raspoložive vatrogasne snage s područja Trogira, Kaštela i Solina. Tamo je ukupno 15 postrojbi sa 24 vozila i 90 vatrogasaca, a dok nije pala noć potpora su im bila i dva kanadera.

Vatra iz tog požara se u jednom trenutku tijekom popodneva opasno približila kućama, no vatrogasci su ih uz pomoć kanadera uspjeli spasiti. Zbog tog je požara za sav promet i dalje zatvorena cesta u oba smjera na dionici Trogir-Šibenik.

Nije ugašen ni požar u Selcima na Braču koji je buknuo gotovo u isto vrijeme kada i onaj u Segetu Gornjem. I tamo je vatra prijetila kućama, ali su je gasitelji uspjeli obuzdati. Još je aktivan i požar na Svilaji gdje na miniranom području gori treći dan zaredom.

U svim požarima gori borova šuma, makija, nisko raslinje i trava. Vatrogasci će ostati cijelu noć na požarištu i natapati obuhvaćenu površinu.

Zračne snage gase 9 požara

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika cjelodnevno su angažirane u gašenjima devet požara na područjima Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.

Na prostranom požarištu Svilaja-Otišić požar su gasila tri Canadaira CL-415 te tri Airtractora AT-802. Angažman zračnih snaga se nastavio na požarištu u Zemuniku Donjem gdje su u gašenju sudjelovale zemaljske vatrogasne snage 93. zrakoplovne baze i Zračne luke Zadar, a u pomoć im je pristigao i jedan Canadair CL-415. Vatra je brzo ugašena te je zaustavljeno njeno širenje prema vojarni u Zemuniku.

Pravovremenim izlaskom na teren tri Airtactora su u vrlo kratkom vremenu zajedno sa zemaljskim snagama uspjela ugasiti i tri požara u Ružićima, Radošiću i Štikovu kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji.

Akcije gašenja požara nastavljene su u Miljevcima gdje su bila angažirana dva Canadaira i dva Airtractora. Nakon toga snage su preusmjerene u Seget kod Trogira gdje požar gase tri Canadaira, dok su u Nuniću kod Kistanja djelovala dva Airtractora.

Požar je izbio i na Braču gdje je na požarište Selce upućen jedan Canadair. (Hina/D.I.)

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene