Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gašenje četiri požara

Zračne snage angažirane na požarištima od Konavala do Velebita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protupožarne zračne snage iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u nedjelju sudjeluju u gašenju četiri požara na području od Konavala do Velebita, izvijestila je MORH-ova Samostalna služba za odnose s javnošću.

Na krajnejm jugu Hrvatske, na požarištu Karasovići uz granicu Hrvatske sa Crnom Gorom angažiran je jedan Canadair CL-415.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

Dva Airtractora AT-802 gase požar na požarištu Biokovo, dok letačka posada s jednim helikopterom Mi-8 MTV pruža potporu u prijevozu vatrogasaca i vatrogasne opreme na nepristupačne terene Biokova.

Na požarištu Strmica kod Knina koje je aktivno od jučer, i danas su u gašenju uključena dva Canadaira CL-415, dok je iznad Jablanca na Sjevernom Velebitu angažiran jedan Canadair.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze sudjelovale su u gašenju 284 požara, naviše u Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji, te su ostvarile oko 2500 sati naleta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene