Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Pripuz izašao iz zatvora, uskoro izlaze i ostali? "Moja branjenica bi sutra mogla biti na slobodi"

Zoran Pripuz izašao je na slobodu.

Zoranu Pripuzu ukinut je istražni zatvor i izašao je na slobodu. 

Pripuzu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a USKOK je u međuvremenu ispitao sve svjedoke koji su se odnosili na njega, pa više nisu postojali zakonski razlozi za njegovo zadržavanje, javlja Jutarnji list. 

USKOK bi do kraja današnjeg dana ili najkasnije sutra trebao ispitati i svjedoke zbog kojih je istražni zatvor bio određen prvoosumnjičenoj u ovoj aferi Nedi Livljanić te poduzetniku Dariju Filipiju koji je također završio pod istragom zbog nezakonitog kampa na Murteru, javlja N1.

Pročitajte i ovo Izraelske trupe raspoređene su u južnom Izraelu na granici s pojasom Gaze Analiza Ivana Odrčića Bukti novi rat u svijetu: Slijedi li nam još jedan val rasta cijena hrane, plina i nafte?

Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je 24. studenog istražni zatvor za troje osumnjičenih iz afere ilegalnih kampova na Murteru - bivšoj županijskoj službenici Nedi Livljanić i poduzetnicima Zoranu Pripuzu i Dariju Filipiju kojima je navodno pogodovala.

Bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić osumnjičena je za zlouporabu položaja i ovlasti, a poduzetnici Zoran Pripuz te Darijo Filipi, baš kao i Boris Kulušić i Eduard Maržić, za poticanje na to nedjelo.

Kulušić i Maržić su obuhvaćeni istragom, no za njih tužiteljstvo nije zatražilo istražni zatvor. U istrazi je bilo predloženo saslušavanje dvadesetak svjedoka.

USKOK je izvijestio da je, nakon policijske prijave, pokrenuo istragu protiv službenice osumnjičene za zlouporabe položaja i ovlasti te četvorke koja ju je navodno na to poticala, a sve kako bi se dvojici poduzetnika omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru, iako za to nisu mogli ispuniti uvjete i prikupiti dokumentaciju.

Odvjetnik o postupanju USKOK-a

O ovom je slučaju reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao s odvjetnikom Krešimirom Škaricom koji u ovom slučaju zastupa Livljanić.

"Svi branitelji su iznimno zadovoljni zamjenikom ravnatelja USKOK-a jer nije zloupotrijebio svoje ovlasti i odugovlačio s pozivanjem svjedoka. Svi branitelji su se dogovorili da ćemo se odreći prava na žalbu, čime smo dobili dosta vremena. Isto tako, zamolili smo predstavnika USKOK-a da što prije sasluša svjedoke", rekao je Škarica.

"Ako sve bude išlo po nekakvom dogovoru, sutra bi trebalo biti saslušano i pet svjedoka koji se odnose na moju branjenicu. Ako se svi odazovu, ona bi trebala sutra biti na slobodi. Očekujemo da će se svi pojaviti, ali uvijek se mogu dogoditi iznenađenja", dodao je.

Zasad su, pojasnio je, mogući i sudska nagodba i iznošenje obrane.

"Ne možemo prejudicirati tijek obrane, a moja će branjenica kao prvookrivljena determinirati tijek postupka", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene