Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Saboru

Oporba burno novom vlasniku Fortenove: "Nitko u povijesti Hrvatske nije bio ovako moćan kao tajkun Vujnovac"

Aktualno Galerija Fortenova; ilustracija - 1 Fortenova; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Fortenova; ilustracija - 2 Fortenova; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Fortenova; ilustracija - 3 Fortenova; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Fortenova; ilustracija - 4 Fortenova; ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Sandra Benčić Galerija 1/6 >>
Vijest da je vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac preko svoje tvrtke Open Pass krenuo u preuzimanje većinskog udjela u Fortenova grupi, izazvala je u četvrtak pravu buru u Saboru.

Saborski zastupnici iz oporbe upozoravaju da će se time prevelika moć i utjecaj na hrvatsko gospodarstvo naći u rukama samo jedne osobe, a uzroke vide u HDZ-u i načinu na koji je osmišljen i donesen Lex Agrokor.

"Nitko u povijesti Hrvatske nije bio ovako moćan kao tajkun Vujnovac. Sjetimo se kako mu je ova Vlada prodavala plin za jedan cent, sjetimo se kako Plenković još uvijek Barbarića, čovjeka koji je za to odgovoran drži na čelu HEP-a i ne smije ga dirati. To vam samo pokazuje kolika je Vujnovićeva moć", rekao je Nikola Grmoja, saborski zastupnik MOST-a.

Pročitajte i ovo Palestinski predsjednik Mahmud Abbas, belgijski premijer Alexander De Croo i španjolski premijer Pedro Sanchez drže se za ruke nakon sastanka u okupiranom gradu Ramallahu na Zapadnoj obali Pedro Sanchez Španjolski premijer: "Europa mora priznati Palestinu"

"Što se tiče utjecaja ovog preuzimanja na gospodarstvo u Republici Hrvatskoj, on je zapravo bio gori nego što je to bilo u slučaju Ivice Todorića", kazala je saborska zastupnica Možemo, Sandra Benčić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene