448874
448874
448874
448874
448874

'Šefovi HDZ-a ne žele objaviti imovinsku karticu jer im je valjda neugodno što su u džep natrpali od plaća u EP'

  • , 02.09.2016., 22:09
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u petak na predizbornom skupu Narodne koalicije (SDP-HNS-HSS-HSU) u Osijeku kako je zadaća ove generacije političara od Hrvatske stvoriti zemlju koja će biti iznad europskog prosjeka.

 
 
 
 
Zoran Milanović (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Zoran Milanović (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Na predizbornom skupu u osječkoj Tvrđi Milanović je rekao kako su "naše vrijednosti zapadne", da poštujemo različitosti, ali da znamo braniti svoje interese i izborit ćemo ono čemu smo dorasli.
Osam mjeseci imali smo eksperiment. Znanost napreduje pomoću eksperimenata na miševima, ali mi nismo miševi, imamo pravo na normalan život i nastavak onoga na čemu smo radili protekle četiri godine, kada se Hrvatska digla iz krize, istaknuo je Milanović.

Ocijenio je da Mađarska smisalicama pokušava spriječti izručenje predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadya, kojeg je hrvatsko pravosuđe "optužilo za pljačku skupa s HDZ-ovcima te poručio je kako će se Narodna koalicija boriti za vladavinu prava te odvojenost pravosuđa od političke vlasti.

Imamo pravo na 20 godina uspjeha i rasta, da se bavimo sobom, razvijamo, obrazujemo, da otvaramo tvornice i poslove, na kojima se radi intelektom i zarađuje puno više nego kad se radi rukama, kazao je Milanović. Kako je istaknuo, treba nam još samo pet godina da krenemo onim putem, koji on sanja cijeli život.

A onda mogu otići iz politike i nešto zaraditi, za razliku od šefova HDZ-a, koji i danas ne žele objaviti svoju imovinsku karticu, jer im je vjerovatno neugodno, što su puno natrpali u džep kroz plaće u Europskom parlamentu, rekao je Milanović.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je rekao kako 11. rujna preuzimaju odgovornost za to kakvu Hrvatsku žele 2020. ili 2025. godine.. Pozvao je birače da ne dopuste da idemo na treće izbore ili da dobijemo Hrvatsku, u kojoj nećemo imati prava, slobode i šansu na uspjeh.

Također je prozvao ministra gospodarstva Tomislava Panenića da je zaustavio projekt izgradnje termoelektrane toplane u Osijeku, uz obrazloženje da je to "Vrdoljakov projekt", a čelnika Mosta Božu Petrova da je zaustavio projekt prehrambeno-prerađivačke industrije u Čepinu, u kojem je trebalo biti otvoreno 800 radnih mjesta.

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak ocijenio je kako je ovo početak jedne velike narodne koalicije hrvatskih stranaka, koja neće trajati samo jedan mandat, koja će Hrvatsku napokon izvesti s Balkana i uvesti u Europu.
Rekao je kako su ga na jednom internetskom portalu prozvali zbog nedavne izjave da 11. rujna nemamo samo parlamentarne izbore, nego i test inteligencije, te ga optužili kako je time poručio da su oni koji glasuju za HDZ glupi, neinteligentni i zaostali.

"Žao mi je što su se prepoznali, ali drago mi je što su se sami prepoznali, jer ja tako doista mislim. Ako hrvatski građani, ne građevine, ne vide što se zadnjih deset mjeseci događalo u Hrvatskoj, ako ne vide tko je opljačkao našu bogatu domovinu i lažnim domoljubljem pokrao i opljačkao sve što je stigao, onda je stvar doista u inteligenciji", poručio je Beljak.
Poručio je kako je duboko uvjeren da su hrvatski građani inteligentni, da im je dosta eksperimenata te da ne žele povratak u srednji vijek ili drugi svjetski rat, već mir i stabilnost.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja ocijenio je kako "oni koji su pokrali Hrvatsku nemaju časti ni srama, a zaklinju se u vjerodostojnost" te da stoga nisu dostojni vjere hrvatskog naroda.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se