Obavijesti Video Pretražite Navigacija
120 godina HZJZ

Milanović: Ne trošimo puno, nego neracionalno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović ustvrdio je na obilježavanju 120. godišnjice HZJZ-a kako država ne troši puno nego neracionalno.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas obilježava 120 godina postojanja i rada. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Vlade Zoran Milanović koji kaže da u kontekstu financijskog stanja u zemlji, HZJZ funkcionira savršeno. 'Kvaliteta rada, želja i ambicija ovisi o financijskom stanju države. U tom kontekstu, služba funkcionira savršeno.  U zadnjih 120 godina moderna država je postala skupa neproduktivna, to moramo mijenjat. Trošimo, ne puno, nego neracionalno. Ne možemo imati sve svugdje. Ne može svaki restoran imat sve na 'speiskarti'. Tamo se jede, ali loše', rekao je premijer Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

>> Ovako Vlada planira uštedjeti u zdravstvu!

A promjene u sustavu premijer očekuje tek kad kao država počnemo stvarati novac. 'Promjena nečega što ide po inerciji, dosta košta. To je jedina realnost. Koliko biti pametni, poduzetni... Realnost je da je medicina najrazvijenija gdje su države bogate.  Novac moramo početi stvarati', rekao je Milanović.

Premijer je zavodu zaželio da u budućnosti bude bolji nego do sada ustvrdivši kako će im u tome biti potrebna i pomoć države. 'Koliko imamo toliko ćemo potrošiti', poručio je premijer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene