Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još ništa ne zna

Milanović ne želi komentirati nalaze državne revizije 'dok ne prouči slučaj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema nalazu revizije, jedan ministar uzimao akontaciju za putovanja na koja nije išao, da bi "posuđeno" na kraju vraćao u ratama.

Premijer Zoran Milanović odbio je u petak komentirati nalaze državne revizije o nepravilnostima s putnim nalazima u jednom ministarstvu dok se detaljnije ne upozna s tim pitanjem.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"Ja, na žalost ili na sreću, moram odgovorati i na ovakva pitanja i na pitanjakamo je nestao novac iz blagajne u nekom gradu u kojem nisam bio pola godine. Dakle, ne mogu znati, a kad saznam, onda ću se o tome očitovati, kad budem imao što reći, a trenutačno ne mogu reći ništa", rekao je Milanović.

U raspravi o radu Državnog ureda za reviziju u četvrtak je saborska oporba optužila vladu da ignorira nalaze državne revizije koji govore o nepravilnostima u pojedinim ministarstvima.

U raspravi je rečeno da se tolerira to što je, prema nalazu revizije, jedan ministar uzimao akontaciju za putovanja na koja nije išao, da bi "posuđeno" na kraju vraćao u ratama.

Zastupnici nisu rekli o kojem je ministru riječ, no u nalazu državne revizije stoji da je u ministarstvu kulture tijekom 2013. sa službene kartice podizana gotovina, što nije evidentirano u okviru blagajničkog poslovanja, nego na računu ostalih nespomenutih rashoda, bez specifikacije troškova.

Milanović je rekao da on ne sumnja u vjerodostojnost nalaza državne revizije, ali da se ne želi izjašnjavati dok se ne upozna s pojedinostima.

Zastupnik HDZ-a: Političke stranke djeluju zakonitije od tijela državne uprave

"Ne mogu vam ništa reći prije nego što vidim detalje, čujem očitovanja i donesem svoju prosudbu, jer bi to zaista bilo neozbiljno", rekao je.

Milanović nije htio komentirati ni odluku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović o pokretanju postupka za određivanje sjedišta svojeg ureda te da se u tu svrhu osniva povjerenstvo koje će utvrditi uvjete, odnosno smještajne potrebe ureda, polazeći od sigurnosnih, tehničkih, protokolarnih i prostornih standarda.

"Neću to više komentirati", rekao je Milanović, zamolivši da mu se više ne postavljaju takva pitanja, "osim kad se radi o pitanjima od velikog nacionalnog interesa, nacionalne sigurnosti, u kojima su vlada, predsjednik i premijer upućeni jedni na druge, a toga, nadam se, neće biti u miru i u okolnostima u kojima živimo".

"To neću komentirati jer ja imam svoj posao, imamo ozbiljan teret i odgovornost na sebi i ne mogu se baviti trivijalnim stvarima i produžetkom presjedničke kampanje", rekao je Milanović.

Također je odbio komentirati otkaze poznatim novinarkama na HTV-u Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić.

"Ne znam ništa o tome izvan medija i ne mogu se uplitati u poslovne procedure, gdje se, valjda, zna što se radi i pravila kako stvari funkcioniraju. Svaki moj komentar bio bi oblik pritiska, a ako ga nije bilo ni u jednom ni u drugom pravcu, neće ga biti ni u ovom. Sustav mora funkcionirati i ljudi moraju preuzimati odgovornost za odluke koje donose i kada griješe i kada su pravu", rekao je premijer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene