Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer u Jelsi:

'Ne zabadamo nos u tuđe stvari, ali neka drugi maknu svoj iz naših zdjela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer je u Jelsi. Na Hvaru će biti desetak dana.

Premijer Zoran Milanović u Jelsi je prisustvao svečanoj sjednici općinskog vijeća povodom otvaranja svečane svečane dvorane Općine. Na Hvaru će biti desetak dana na ljetovanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arbitraža Pusić o novim sucima arbitražnog suda: 'To ne mijenja apsolutno ništa' Slika nije dostupna Ovisi o Hrvatskoj i Sloveniji EK podupire arbitražu, ali je otvorena i za druga rješenja

'Ali vidite i sami kako je to. Ministri i predsjednik vlade su 365 dana na 'halo', svake sekunde, jedino što mogu bit ovdje u malo kraćim hlačama, ali ne danas', rekao je premijer.

Komentirao je i odluku slovenskog premijera koji je jučer na konferenciji za novinare u Ljubljani postavljanje pitanja dopustio samo novinarima slovenskih televizijskih kuća, ali ne i hrvatskim.

'Mene isto pitaju stvari koje mi ne odgovaraju, i komentiraju kako mi ne odgovara, ali što da radim, to je život. Ne razumijem to što je napravljeno, ako je napravljeno, u Sloveniji. Ali to je, 'ajmo reći da se nas to ne tiče. To stalno govorim, ne zabadamo nos u tuđe stvari, ali neka drugi maknu svoj iz naših zdjela', rekao je.

'Ljudi čuvajte se, čuvajte se. To što poslodavci osiguraju ljude ne znači ništa kad se ovakve stvari dogode'

Komentirajući najnovija zbivanja oko arbitraže Milanović je rekao da komentar nema jer je tu sve jasno.

'Dakle mi smo 'out' toga, ali smo 'in' kada je u pitanju sve ostalo što je dobro za Hrvatsku. Žao mi je što je to tako na kraju završilo, ali otvoreni smo za neko drugo rješenje. Želimo imati uređene granice i sa drugim susjedima', rekao je.

Upitan hoće li Predsjedništvo SDP-a donijeti u srijedu odluku o raspuštanju Hrvatskog sabora Milanović je uzvratio kako neće. 'Sigurno neće! O tome će Predsjedništvo SDP-a razgovarati ali odluku ćemo donijeti u Saboru. SDP ne raspušta Sabor. Mi ne poistovjećujemo stranku i državu, za razliku od nekih', naglasio je Milanović. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene