Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Packa s Markovog trga

Zlatarski gradonačelnik si prvo povisio pa snizio plaću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatarski gradonačelnik koji si je usred gradskog bankrota povisio plaću, s 4330 na 7500 kuna, sada ipak odustaje od nauma.

Naime, premijerka Jadranka Kosor je gradu obećala milijun i pol kuna, ali nakon povišice razočarana je zaprijetila kako će Zlataru onda uskratiti novac. Gradonačelnik Miroslav Kopjar sada ne samo da se ostavlja povišice nego i plaće dok god se grad ne izvuče iz bankrota. Dogradonačelnik, pak svoju plaću ne da, ali će mu gradsko vijeće sada svejedno vjerojatno ukinuti ili barem smanjiti povišicu.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

>> Zlatar blokiran, a oni razmišljaju o povišicama

'Ja ću vrlo rado se odreći svoje plaće sada i ubuduće, dok god grad ne stane na svoje noge, odnosno dok god ne završi bankrot', ponudio je Kopjar. 'Ne možete vi sad mene tu prisilit na neke odluke, to je gradonačelnikova privatna stvar, neću primiti to ide odluka gradskog vijeća na kojem će biti promjena a koliko će to biti budete znali kad bude odlučeno na gradskom vijeću', rekao je dogradonačelnik Zlatara i Kopjarov kolega Dubravko Čubek.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene