Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kad se stvore uvjeti'

Zlatar blokiran, a oni razmišljaju o povišicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osijek, Vukovar, Slavonski Brod, Trogir - gradovi dužnici katastrofalno su poslovali proteklih godina i sada traže novac od države kako bi se spasili od bankrota. U Zlataru je najgore. No, u gradu s najvišom zaduženosti po glavi stanovnika u Hrvatskoj, na gradskom vijeću donesena je odluka o povišicama gradonačelniku i dogradonačelniku.

Zlatar ima 30 milijuna duga, blokiran račun, iskopčanu rasvjetu,  djelatnike koji od ožujka nemaju plaću, ali zato imaju nove gradske prireze, poreze i naknade. Imaju i gradonačelnika kojemu bi plaća trebala narasti 80 posto od iduće godine. 'Kad se ostvare uvjeti, kad ćemo moći to ispoštivati, onda stupa na snagu odluka po kojoj ću ja imati plaću od sedam i pol tisuća kuna...uvjeti znači potpune finacijske konsolidacije kad će građani Grada Zlatara živjeti u radu, redu i kad će biti sretni i zadovoljni onda će biti i ta plaća', kaže gradonačelnik Miroslav Kopjar.

Pročitajte i ovo Bankomat HNB odlučio reagirati Ekonomist o smanjivanju prešutnih minusa: "Banke su iskoristile tu situaciju. Banke ne bismo smjeli gledati kao socijalno osjetljive institucije, one zato ne postoje" Slika nije dostupna Povrat poreza blokirao račun Račun grada Osijeka od jučer u blokadi

>> Grad Zlatar bivši gradonačelnik doveo do bankrota

Nitko neće pred kameru

Ako ćemo po sreći i općoj zainteresiranosti građana suditi o pravom trenutku za povišicu, gradonačelnikova plaća može odmah gore. Nitko nije želio govoriti u našu kameru. Jedini duhom prisutni su gradski djelatnici, koji od ožujka nisu primili plaću, ali sad i oni sanjaju o povišici. Iako im je obećala milijun i pol kuna, premijerka sad kaže da će provjeriti namjere gradskih dužnosnika i ako im je u bankrotiranom poglavarstvu prioritetno razmišljati o povišicama, ništa od državne pomoći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene