Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ugasite korupciju, upalite svjetlo'

PROSVJED PRED HEP-OM Ne isključujte struju, to je civilizacijska sramota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Gospodine Vrdoljak vi ste ti, a ne Živi zid, koji ovaj narod ubija, vi ste pogrebnik hrvatskog gospodarstva u cjelini i kao takvi ste odgovorni za trenutno stanje u državi", poruka je prosvjednika.

Nekoliko desetaka ljudi prosvjedovalo je u organizaciji Živog zida ispred zgrade HEP-a u Zagrebu protiv politike iskapčanja struje u Hrvatskoj, zahtijevajući od te državne kompanije da prestane s takvom, kako smatraju, nezakonitom praksom.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

Sudionici prosvjeda su s transparentima "Struja je javno dobro, a ne povlastica", "Civilizacijska sramota je živjeti bez struje u 21. stoljeću", "Hrvatska elektroprijevara" i "Ugasite korupciju, upalite svjetlo" uzvikivali "Dosta je iskapčanja" i "HNS uhljebi".

Ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku poručili su da je pogrebnik gospodarstva, a direktoru HEP-a Željku Šimeku da je uhljeb.

 

Karlovac, Rijeka, Zagreb, Pula i Varaždin

Posted by Živi zid on 27. svibnja 2015

"Gospodine Vrdoljak vi ste ti, a ne Živi zid, koji ovaj narod ubija, vi ste pogrebnik hrvatskog gospodarstva u cjelini i kao takvi ste odgovorni za trenutno stanje u državi", poruka je koju je pročitao Mario Gracin, jedan od 40-ak prosvjednika.

Od HEP-a je zatražio da odmah prestane, kako smatra, s nezakonitom i protuustavnom praksom iskapčanja struje ili će Živi zid u suprotnom nastaviti sa svojim "električnim aktivnostima".

HEP će strujom oskrbljivati Ljubljanu!

"HEP je tvrtka koja ne poštuje zakone, Ustav i konvencije o ljudskim pravima, kao ni civilizacijske i moralne norme", kazao je Gracin, dodavši da takva tvrtka koja korisiti privatnu zaštitarsku tvrtku za obavljanje svoje nezakonite rabote više liči na mafijašku organizaciju nego na državnu tvrtku.

Živi zid navodi da prosvjedom protiv HEP-a započinje javnu borbu protiv terora nad građanima, skupih računa, prijetnji, kazni i isključenja.

Prosvjednici su se nakon pola sata mirno razišli. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene