Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela sanacija

Bizaran incident u okolici Vrgorca: Urušio se zid koji ograđuje groblje, grobnice zamalo otklizale na cestu

Aktualno Galerija Toni Grljušić Toni Grljušić Foto: DNEVNIK.hr Urušeno groblje kod Vrgorca - 1 Urušeno groblje kod Vrgorca - 1 Foto: DNEVNIK.hr Urušeno groblje kod Vrgorca - 3 Urušeno groblje kod Vrgorca - 3 Foto: DNEVNIK.hr Urušeno groblje kod Vrgorca - 4 Urušeno groblje kod Vrgorca - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Urušeno groblje kod Vrgorca - 5 Galerija 1/5 >>
Bizaran incident dogodio se u okolici Vrgorca. Nakon nekoliko dana obilnih kiša, zid koji ograđuje groblje u mjestu Orah urušio se na lokalnu cestu, pa je postojala opasnost da se uruše i grobnice. Na mjesto događaja otišao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Ova situacija je uznemirila mještane Oraha. Kako iz Grada namjeravaju riješiti problem otkrio je Toni Grljušić iz Čistoće.

"Pored groblja su bili izgrađeni zidovi za koje se već vidjelo da nisu u adekvatnom stanju i prilikom zadnjih kiša se vidjelo da će doći do odrona. Baš zbog toga su i bili od strane Županijskih cesta postavljeni znakovi da ne bi bilo nikakve ugroze", ispričao je Grljušić.

Pročitajte i ovo Vojska pomaže u Vrgorcu - 1 problemi u distribuciji Hrvatska vojska stigla u Vrgorac: Cisternama dopremaju pitku vodu

Mještani su sami gradili te zidove, ali Grad Vrgorac će sada sanirati štetu.

"Grad je svakako već predvidio sredstva za sanaciju tih zidova u ovoj godini. Budući da je do ovoga došlo, već smo uklonili sve što je palo. Već smo iskopali temelje za potporni zid i čim se vrijeme smiri nastavljamo s armiranjem i betoniranjem zida", poručio je. 

Pročitajte i ovo Klizište u Novoj Gradiški - 1 Noćna mora u Novoj Gradiški Osam godina žive u sjeni velike prijetnje: "Točno se čuje, osjeti kako pucketa zid"

Radovi bi trebali biti gotovi kroz mjesec dana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene