Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredna sjednica dioničara

Zemljište Spomen-doma Ovčara preneseno u državno vlasništvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednoj glavnoj skupštini dioničara Vukovarskoga poljoprivredno-industrijskog kombinata Vupik donesena je danas odluka o darivanju zemljišta na kojem je izgrađen Spomen-dom Ovčara i obližnje parkiralište Republici Hrvatskoj.

Riječ je o dijelu nekretnine u vlasništvu Vupika koji je odlukom članova skupštine darovan Republici Hrvatskoj radi dostojnog obilježavanja žrtava Domovinskog rata, potvrdio je za Hinu predsjednik Nadzornog odbora Vupika Željko Cirba. Po njegovim riječima, prije glavne skupštine to su odlučili i Nadzorni odbor i Uprava, a izrađen je i parcelacijski elaborat. U središte zanimanja javnosti vlasništvo nad Spomen-domom Ovčarom i obližnjim parkiralištem došlo je pošto je Hrvatski fond za privatizaciju raspisao natječaj za prodaju Vupika.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

>> Spomen dom Ovčara bit će darovan RH

Tada je otkriveno da zemljište na kojem su Spomen-dom i parkiralište nije izvlašteno iz vlasništva Vupika te je prijetila opasnost da budući kupac Vupika dođe i u njihov posjed. Najboljom ponudom za kupnju 87,98 posto dionica vukovarskog Vupika ocijenjena je ponuda Agrokora, koju je prihvatila i vlada. Agrokor će taj paket dionica platiti 30 milijuna kuna, podmiriti 20 posto dospjelih obveza Vupika državnim vjerovnicima, to jest oko 50 do 60 milijuna kuna, zadržati sve radnike i za njih osigurati 25 posto plus jednu dionicu te u sljedećih pet godina u Vupik uložiti 430 milijuna kuna. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene