Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zemlja znanja'

Koliko dobro naši školarci poznaju glazbu? Rozgu prepoznali svi, Beatlese - nitko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preopširno gradivo, loša opremljenost škola, poražavajući rezultati hrvatskih učenika na međunarodnim testovima znanja dio su problema koji opterećuju hrvatski obrazovni sustav. Upravo zato dok traje rasprava o kurikularnoj reformi kroz naš projekt "Zemlja znanja" upozoravat ćemo na neke od njih.

U sklopu projekta 'Zemlja znanja' s gimnastičarem i aktualnim europskim prvakom na preči te profesorom na kinezološkom fakultetu Marijom Možnikom posjetili smo Osnovnu školu Pribislavec. Škola je to koja je smještena ni više ni manje nego u pravom dvorcu iz 19. stoljeća.

Pročitajte i ovo Kristijan Oršuš i Dean Posavec (Foto: Dnevnik.hr) - 2 ISKONSKA DOBROTA Ovo je priča koja će vam zaista vratiti vjeru u ljude: "Pamtit ću ovog dječaka cijeli život... Davao mi je svoju jedinu isprošenu kunu, o Bože..." Prosvjed protiv Roma u Pribislavcu (Foto: Dnevnik.hr) došlo je do naguravanja Župan na prosvjedu protiv Roma u Čakovcu: ''Prošao je u tolerantnom ozračju. Služio je kao vapaj, apel''

Zbog neadekvatnog prostora i loših uvjeta učenici nemaju ni dvoranu za tjelesni. Uspješnom sportašu Mariju Možniku učenici su pokazali kako izgleda odlazak na tjelesni u dvoranu koja je smještena oko 150 metara dalje od škole te mu otkrili što najviše vole na tjelesnom, ali mu se i požalili kako imaju premalo sati aktivnosti tjedno. Osim tjelesnog, s Marijom smo posjetili i sat matematike te glazbenog.

Na satu matematike učenici sedmog razreda su mu otkrili kakvi su im zadaci najteži, a Marijo im je i sam zadao zadatak na ploči. Na satu glazbenog smo odlučili testirati koliko osmaši dobro poznaju glazbu. I dok su pjesmu Jelene Rozge svi znali, The Beatlese nitko nije prepoznao.

Što još muči učenike osnovne škole te kako se gimnastičar Marijo Možnik snašao među njima otkrijte u Dnevniku Nove TV u 19:15.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene