Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Sabora

Reiner: Mogao bih zavlačiti do kraja mandata, ali neću, svjestan sam trenutka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sabora Željko Reiner sastao se sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u središnjici stranke.

Sabor će sredinom srpnja prestati s radom, poručio je u petak Željko reiner, predsjednik Sabora. Dodao je kako do novih izbora, možda čak neće niti doći.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

"Novi izbori ako dođe do njih će uslijediti u jesen. Do jeseni ima dosta vremena i do njih možda neće niti uopće doći. Mozda će će stvoriti parlametarna većina dovoljna za formiranje nove stabilne Vlade, tim više sto je vrlo upitno kakav bi nakon tih novih novih izbora bio stabilnost Vlade ,da li bi ova bila bitno veća od dosadašnje, mi smo uvjereni da bi. To bi bila Vlada predvođena HDZ-om, ali ponavljam možda do novih izbora neće ni doći", rekao je Reiner.

"Teorijski bih ja to mogao zavlačiti do kraja mandata, ali naravno neću, jer sam svjestan ozbiljnosti trenutka tako da će to biti pravodoobno", rekao je predjsednik Sabora.

"Sabor prestaje raditi s 15. srpnja i sigurno neće biti ništa nakon toga, neće se dogogoditi ništa prije toga, niti sigurno nakon toga, jer bi bilo protuustavno", kaže na kraju Reiner.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene