Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jovanović o Karamarku:

'Mora puno čitati, osim ako to ne voli, što objašnjava priče da je studirao 10 godina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Jovanović je poručio i da Tomislav Karamarko svog političkog blizanca ima u Tomislavu Nikoliću jer je morao ispravljati neistine koje su njih dvojica širili o udžbenicima.

Nakon što mu je u ponedjeljak poslao udžbenike iz povijesti, ministar Željko Jovanović i u utorak se dotaknuo Tomislava Karamarka rekavši da 'čelnik HDZ-a svoju političku snagu pokušava graditi na strahu, neistinama, dezinformacijama, zloupotrebljavajući domoljublje u dnevno političke svrhe' i dodao kako time na neki način vrijeđa sve građane Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O Jovanoviću, izborima, grafitima ... Karamarko: Mafija je napisano na kriva vrata Slika nije dostupna Kritike iz Dubrovnika Karamarko raspalio po Jovanoviću

'Pa tako i svoje birače i članove HDZ-a i vjerujem da oni to dobro razumiju. Na neki način, on ima svog političkog blizanca u jednom drugom Tomislavu – Tomislavu Nikoliću', oštar je bio Jovanović i objasnio da je u svom mandatu dva puta morao regirati da bi ispravio neistine koje su o udžbenicima širili u jednom slučaju Nikolić, a u drugom Karamarko.

HDZ odgovorio 'Jovanoviću - dostavljaču udžbenika'


Jovanović je smatrao, kaže, da je najprimjerenije poslati im primjerke da ih sami pročitaju. 'Udžbenike sam poslao i svom kolegi koji se također zove Tomislav, Tomislavu Jovanoviću. Ovo je neka priča o tri Tomislava i udžbenicima', zaključio je ministar i nastavio.

'Moj kolega ministar znanosti kao pravi znanstvenik je udžbenike pregledao i sagledavajući to kao znanstvenik, izrazio se vrlo pohvalno o našim udžbenicima, druga dvojica Tomislava ostali su zarobljeni u svom iskrivljivanju i zlonamjernom prikazu činjenica', završio je Jovanović priču o Tomislavima i poručio kako su udžbenici napisani kvalitetno i na temelju činjenica.

Jovanović poslao pakete Karamarku i umirao od smijeha

Objasnio je kako je Domovinski rat prikazan vjerno na temelju svega što se događalo, a što je provjerljivo kao i to da je hrvatske građane opljačkala stranka koju vodi Karamrko.

'Karamarko mora puno više čitati'

Iako Karamarko, kako je rekao ministar, može bježati od istine i odbijati prelistavanje udžbenika, ona sustiže i njega i HDZ. Jovanović smatra da bi bilo u redu da šef HDZ-a udženike pročita, prestane lagati i ispriča se hrvatskoj javnosti i nakladnicima koje je uvrijedio i ponizio.

'Mora puno više čitati, mora puno više baratati činjenicama, a ne smije lagati i dezinformirati javnost. Osim ako ne voli čitati, što onda objašnjava i one priče da je studirao povijest više od 10 godina', zaključio je ministar i još jednom poručio Karamarku da pročita udžbenike i onda mu se javi.

'Brkić je toliko uspješno plagirao rad da je i greške prepisao'

Osvnruo se i na Milijana Brkića rekavši da se ni s kim nije obračinavao nego da samo govori istini i činjenice što mora činiti.

'Istina je da je njegova desna ruka Milijan Brkić kompilirao, kako kaže Tomislav Karamarko, plagirao, falsificirao svoj diplomski rad toliko uspješno da je u svom radu prepisao i tiskarske greške iz originalnog rada. Ako je takav čovjek desna ruka čelnog čovjeka HDZ-a i ako ga čelni čovjek i dalje brani, onda se pitam kakvi to ljudi vode najjaču opozicijsku stranku', poručio je Jovanović i osvrnuo se na Karamarkovo pitanje zašto on uopće govori nešto o autentičnom branitelju Brkiću.

'Pa ja kažem Tomislavu Karamarku i Milijanu Brkiću - kao autentični branitelj imam pravo ukazivati da je Milijan Brkić falsifikator i plagijator koji je nekoliko godina primao plaću iz državnog proračuna, a nije je smio primati jer nije imao stručnu spremu potrebnu za ravnatelja policije, stoga pozivam da vrati sve novce u državni proračun koji je pokrao jer je bio na mjestu za koje nije imao stručnu spremu', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene