Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svađa se s kim stigne'

HDZ odgovorio 'Jovanoviću - dostavljaču udžbenika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz stranke Tomislava Karamarka priopćenjem su se osvrnuli na gestu ministra Željka Jovanovića koji je šefu HDZ-a poslao pakete s udžbenicima iz povijesti.

Iz HDZ-a su se priopćenjem naslovljenim 'Jovanović - dostavljač udžbenika' osvrnuli na gestu ministra obrazovanja koji je šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku poslao pakete s novim i starim knjigama iz povijesti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..."

Jovanović je Karamarku poslao i pismo u kojem, tvrde HDZ-ovci, 'po tko zna koji put javno demonstrira žalosnu činjenicu da uopće ne razumije sustav kojim 'upravlja''.

Jovanović poslao pakete Karamarku i umirao od smijeha

'Trijumfalno izjavljuje da je planom i programom za povijest predviđeno da se Domovinski rat 'radi najviše četiri nastavna sata' - a upravo u tome i jest najveći problem!!! Da je samo pročitao Nacionalni okvirni kurikulum, na kojem je surađivalo više od 500 znanstvenika, pročitao bi kako je utvrđena potreba da se u osnovne i srednje škole uvede DOMOLJUBLJE kao posebna nastavna tema unutar koje bi se obrađivao i Domovinski rat', navodi se dalje u priopćenju i dodaje da je u dvije i pol godine mandata ministar jedino zdušno radio na promjeni svjetonazora učenika nasilno uvodeći u škole 'rodno-spolni odgoj'.

Priopćenje koje je potpisao Tomislav Đonlić, predsjednik Odbora za odgoj i obrazovanje HDZ-a, donosimo u cijelosti.

'Ministar Jovanović u pismu upućenom g. Karamarku po tko zna koji put javno demonstrira žalosnu činjenicu da uopće ne razumije sustav kojim „upravlja“. Trijumfalno izjavljuje da je planom i programom za povijest predviđeno da se Domovinski rat "radi najviše četiri nastavna sata" - a upravo u tome i jest najveći problem!!! Da je samo pročitao Nacionalni okvirni kurikulum, na kojem je surađivalo više od 500 znanstvenika, pročitao bi kako je utvrđena potreba da se u osnovne i srednje škole uvede DOMOLJUBLJE kao posebna nastavna tema unutar koje bi se obrađivao i Domovinski rat.

Ministar Jovanović u ove je dvije i pol godine mandata zdušno radio jedino na promjeni svjetonazora učenika nasilno uvodeći u škole „rodno-spolni odgoj“. Osim toga, na neprimjeren se način, zapjenjeno, javno svađao s kime god bi stigao. Često je iskazivao netrpeljivost i isključivost sramoteći svoju dužnost, nastavnike, profesore i znanstvenike, te cijeli sustav kojem je na čelu. S obzirom na njegovo ponašanje, ubrzani tečaj građanskog ponašanja bio bi mu - za razliku od većine današnjih učenika - itekako potreban.

Da ministar radi svoj posao, trebao je prema Nacionalnome okvirnom kurikulumu - koji je usvojen još 2011. godine - nastaviti s izradom novih predmetnih kurikuluma, prilagoditi planove i programe te povećati broj nastavnih sati i nastavnih sadržaja o „Postanku i razvoju samostalne hrvatske države“ kroz koju se obrađuje Domovinski rat. Umjesto toga, ministar šalje udžbenike na recenziju u Beograd želeći uvjeriti osobu koja je aktivno sudjelovala u agresiji na Hrvatsku da može biti zadovoljna njihovim sadržajem, a da se pritom nikada nije sjetio poslati ih braniteljskim udrugama. Tim je činom ministar Jovanović iskazao ne samo pomanjkanje političkog sluha, nego je nepovratno izgubio i profesionalni kredibilitet - ako ga je uopće ikada imao. Budući da je sadržajem njegovih udžbenika o Domovinskom ratu zadovoljna osoba koja je sudjelovala u agresiji na Hrvatsku, koja je kao nagradu za zasluge dobila titulu četničkog vojvode, potpuno je jasno da nitko tko zna istinu o Domovinskom ratu tim istim sadržajem ne može biti zadovoljan. Stoga je Jovanovićevo slanje udžbenika predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku izgubilo svaki smisao.', stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene