Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema Želite Tomić?!

Suđenje Cviku: Nestala svjedokinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedeći tjedan se na Županijskom sudu u Splitu nastavlja suđenje dilerskoj skupini Jakše Cvitanovića Cvika. No, za organiziranu prodaju droge do sada nema previše dokaza.

Jedini oslonac Sudu su svjedoci. Muški svjedoci su redom ušutjeli i više ne optužuju Cvika, pa su očekivanja pala na dvije žene, Petru Gugić i Želitu Tomić. Petra Gugić već je svjedočila protiv Cvika, a Želita Tomić koja se sljedeći tjedan trebala pojaviti na Sudu netragom je nestala. Ne odgovara na sudske pozive, a poznatima je ranije poručivala da će doći na suđenje. Splitski sud traga za Želitom koja je bila i u programu zaštićenih svjedoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Jakši Cvitanoviću Želita Tomić stigla trudna i ostala pri iskazu: Dilala sam za Cvika Slika nije dostupna Slučaj 'Cvik': Istraga završila, optužnica idući tjedan

'Posjeli su me na plastičnu stolicu i vezali straga ruke i noge. Počeli su me tući po bubrezima i glavi', ovo je tek dio mučnog svjedočenja mlade Korčulanke Želite Tomić. Ona je 2006. na sudu pričala kako je na Korčuli bila oteta od strane Cvikovih ljudi jer mu je dugovala 4.000 kuna za drogu. Bila zaštićeni svjedok, policija je trebala čuvati i znati gdje je. U utorak je trebala svjedočiti protiv Cvika na splitskom Županijskom sudu, no, nestala je. Sud je od policije dubrovačko - neretvanske zatražio da je pronađu. 'Sud je zatražio da je pronađu i uruče joj poziv, to je uobičajeno kod zaštićenih svjedoka', rekao je Nenad Cambi, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Cvik prijetio smrću

HSP-ovka Ruža Tomić, kao Korčulanka odavno ističe problem droge na svome otoku. Do prije godinu dana bila je u kontaktu sa Želitinim roditeljima. 'Ja sam bila sa njima u kontaktu, bili su razočarani', rekla je Tomašić. Tomašić je ogorčena jer cijela Korčula priča da se slučaj Cvik pretvorio u cirkus i da će ga uskoro pustiti vani. Boji se da su Cvik i oni iznad njega potplatili previše ljudi. 'Nije bilo volje da se nešto ozbiljno učini', dodaje Tomašić. Za sada, jedino ozbiljno i hrabro svjedočenje protiv Cvika iznijela je svjedokinja Petra Gugić Rašidagić. Ona je otvoreno govorila o njegovim poslovima prodaje droge iako je Cvik njoj i njenom suprugu iz zatvora prijetio smrću ako išta kaže. Po nekim izvorima Želita Tomić u posljednje vrijeme bila je na području Osijeka. Neki izvori kažu da je poručila da će sljedeći tjedan doći na suđenje u Split. No, mnogi se ipak pitaju je li u strahu odustala, ili još gore, jesu li Cvik i njegovi novcem ušutkali i ovu svjedokinju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene