Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u Hrvatskoj predstavljene svijetu

Zdravstvena reforma ocijenjena kao izniman doprinos stabilizaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni tajnik dr. Ante-Zvonimir Golem govorio je na regionalnom sastanku Svjetske zdravstvene organizacije u Kopenhagenu o promjenama u hrvatskom zdravstvu nakon primjene reformskih mjera, koje su ocijenjene kao izvanredan doprinos stabilizaciji zdravstvenog sustava i osiguranja dostupnosti zdravstvenih usluga u vrijeme ekonomske krize kroz koju prolazi većina europskih država, priopćeno je danas iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Regionalni sastanak europskog ureda SZO završio je danas u Kopenhagenu, a bio je posvećen temi praćenja primjene Tallinske povelje 'Health Systems for Health and Wealth'. U dvodnevnom radu skupa doneseni su zaključci o potrebi jačeg praćenja Tallinske povelje kroz indikatore uspješnosti promjena zdravstvenog sustava te svih sustava koji utječu na zdravstveni sustav. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomažu u reformi zdravstva Kosor: Ericsson Nikola Tesla lider ne samo u regiji Slika nije dostupna Tehničke korekcije SAD: Zakon o zdravstvenoj reformi vraća se u Senat

>> Milinovićeva reforma: Napredak ili obmana?!

U zaključcima se posebno naglašava kako je potrebno osigurati dostupnost informacijama o učinjenim promjenama i rezultatima tih promjena kako bi se iskustva Hrvatske, Estonije i drugih država u kojima se provodi reforma mogla primijeniti i u drugim državama Europske unije i Europske regije, navodi se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene