Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izručenje u tijeku

Zdravko Mustač, nasmiješen i bez lisica na rukama, poletio za München!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukladno odluci o izručenju, Zdravko Mustač danas će biti prevezen u München.

Zdravko Mustač crnim je policijskim vozilom doveden na pistu Zračne luke Pleso u Zagrebu odakle će biti Lufthansinim zrakoplovom biti prevezen u München.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja"

U zrakoplov je ušao prije ostalih putnika, nasmiješen i bez lisica na rukama, okružen trojicom policajaca s kojima se srdačno pozdravio po ulasku u avion.

Nešto prije 17 sati, poletio je za Njemačku.

Podsjetimo, bivšeg jugoslavenskog obavještajca Njemačka traži zbog pomaganja i poticanja na ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. kraj Münchena, dok je njegov suosumnjičenik i bivši šef jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josip Perković predan Njemačkoj 24. siječnja.

Zdravko Mustač može biti izručen Njemačkoj

Za razliku od Perkovića, čije je izručenje odobrio zagrebački Županijski sud i što je kasnije potvrdio Vrhovni sud, velikogorički sud, koji je prvi odlučivao o Mustaču, u siječnju je zbog zastare odbio njegovo izručenje.

No, Vrhovni sud je početkom ožujka prihvatio žalbu obitelji Đureković i ukinuo rješenje Županijskog suda u Velikoj Gorici, a zatim je odlučio da će o njegovu izručenju odlučivati Županijski sud u Varaždinu, koji je krajem ožujka odobrio izručenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene