Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorenje dokumentacije

'Snalažljivi' direktor iz Croatie odnio 100 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnji da je sudjelovao u izvlačenju novca iz državne tvrtke, pod istragom USKOK-a našao se Ivan Vanja Frančišković, dugogodišnji direktor poslovnice Croatia osiguranja u Rijeci.

Policija je počela istraživati poslovanje riječke poslovnice osiguravateljske kuće Croatia osiguranja, njezina direktora Ivana Vanju Frančiškovića i još nekolicinu osoba. Zbog čega je pokrenuto kriminalističko istraživanje glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec nije želio otkriti, rekavši kako je riječ o slučaju koji vodi riječko Županijsko državno odvjetništvo, a ne USKOK, kako su javili neki mediji.

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Nagađa se da je istraživanje pokrenuto zbog krivotvorenja dokumentacije, naknadnim sklapanjem polica osiguranja te napuhavanjem i dvostrukim isplatama šteta, oštećena za 100-tinjak milijuna kuna. Pretpostavlja se kako su malverzacije za koje se sumnjiči povezane s tvrtkama iz toga sektora, poput brodogradilišta Viktora Lenca i Jadranskog pomorskog servisa.

U riječkom ŽDO-u za sada se ništa nije moglo doznati, a ni glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Ankica Kolić, osim potvrde da su kriminalistički istražitelji ušli u 'jednu osiguravateljsku kuću', nije željela ništa otkriti.

Croatia osiguranje je državna tvrtka. Ukoliko se sumnje potvrde, bit će zanimljivo doznati što je radio nadzorni odbor dok su milijuni curili iz tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene