Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftiniji od drugih

VIDEO Zbog njih sve više stranaca dolazi u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveni je turizam najbrže rastuća grana turizma u svijetu. Unatoč dugoj tradiciji lječilišta, Hrvatska za vodećima ipak zaostaje.

Kvarnerski zdravstveni radnici odlučili su se na zajednički nastup na inozemnom tržištu. Rezultati su već vidljivi. Stomatolozi, estetski kirurzi i drugi medicinari na Sjevernome Jadranu imaju sve više stranih pacijenata. Cijenom ali i kvalitetom usluge, privlače strance na liječenje u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

"Imamo iz New Orleansa pacijenta jer tamo metoda koju želi košta pet tisuća dolara, a ovdje košta svega tisuću dolara", rekla je dr. Vlasta Brozičević, vlasnica poliklinike.

Kvarner posjećeniji nego lani: Preko 90.000 turista u prva tri mjeseca!

Strani pacijenti sve češće posjećuju i državne medicinske ustanove. Čak su tri takve na Kvarneru.

"To su pretežito nama bliže zemlje, znači Austrija, Slovenija, Njemačka. Imali smo jako dobru suradnju sa Česima. U zadnje vrijeme nam se otvara rusko tržište tako da imamo pacijenata i s tog tržišta", objašnjava Damir Lončarić, ravnatelj medicinske ustanove.

Kvarnerski su se medicinari, privatnici i javno zdravstvo, nedavno udružili u klaster.

"Naša destinacija Kvarner zajedničkim snagama objedinjenom ponudom može konkurirati i ustrajati na inozemnom tržištu", dodaje Lončarić.

Stanovnici Mljeta u problemima: "Svake zime i svako proljeće ista priča"

Primjer Kvarnera uskoro bi trebao slijediti i ostatak hrvatske obale.

"Upravo za razvoj turizma na kontinentu, taj oblik može biti presudan, ali nikako manje bitan ni na Jadanu u pred i pod sezoni jer na ljeto će gosti za proizvod sunca i mora doći iovako, smatra  Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma.

Strani pacijenti koji dolaze na oporavak u Hrvatsku uglavnom stižu s obiteljima. Za njih valja još osmisliti kvalitetne sadržaje kako bi dobro iskoristili slobodno vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene