Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlične brojke

Kvarner posjećeniji nego lani: Preko 90.000 turista u prva tri mjeseca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Kvarneru je u prva tri mjeseca ove godine boravilo 90.929 turista, s ostvarenih 241.210 noćenja, što je 20 posto više turista i 25 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, podaci su iz Turističke zajednice Kvarnera.

Od gostiju iz inozemstva najviše noćenja u prva tri mjeseca imali su gosti iz Austrije, zatim iz Slovenije, Italije, Njemačke i SAD-a. Većim dijelom odsjeli su u hotelima i u prosjeku na Kvarneru boravili 5,4 dana.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Na opatijskoj rivijeri u prva tri mjeseca bilo je najviše noćenja (55,6 posto), zatim na riječkom području (15,5 posto), Lošinju (10,1 posto), u Gorskom kotaru (5,7 posto), na Krku (5,5 posto) i crikveničkoj rivijeri (4,7 posto).

U ožujku je na Kvarneru boravilo 44.379 gostiju, koji su ostvarili 116.999 noćenja, što je u odnosu na ožujak lani 15 posto više gostiju i 21 posto više noćenja.

VIDEO 3 kruzera uplovilo u dubrovačku luku

Od stranih gostiju, najviše ih je bilo iz Austrije, Njemačke, Slovenije i Italije. Najviše noćenja bilo je na Opatijskoj rivijeri (57,9 posto) , zatim na riječkom području (12 posto) i Lošinju (10,3 posto).

Iz Turističke zajednice Kvarnera ističu da je udjel domaćih noćenja u odnosu na ukupan broj noćenja u subregiji najveći na novovinodolskoj rivijeri gdje je od ukupno ostvarenih 2183 noćenja, čak 1818 noćenja domaćih gostiju (83,3 posto).

Gosti su i u ožujku u većini boravili u hotelima, u većini u opatijskim, zatim u privatnom smještaju i kampovima, a u Gorskom kotaru, primjerice, najviše noćenja (95 posto) ostvareno je u privatnom smještaju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene