Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez incidenata

Dosad najbučniji antivladin prosvjed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od pet tisuća građana okupilo se na sinoćnjem devetom po redu antivladinom prosvjedu. Pred japanskim veleposlanstvom zastali su i minutom šutnje odali počast žrtvama katastrofalnom potresa koji je pogodio tu zemlju. Idući prosvjed najavljen je za ponedjeljak u 18 sati.

21.19 Neumorni prosvjednici i na Trgu bana Jelačića izvikuju 'Jaco odlazi!'. I dalje ih ima više tisuća. No, današnjem prosvjedu ipak je došao kraj uz poruke 'Vidiom se opet' i 'Idemo na pivo, Šeks ne dolazi'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama pred garažom u Varšavskoj VIDEO: Prosvjednici se naguravali s policijom pred VIP gostima Horvatinčića Slika nije dostupna Uspjeli tijelima ispisati sve poruke Vladi Pernar za sutra najavio gaženje zastave HDZ-a

21.11 Ivan Pernar čitavo vrijeme prosvjeda šetao je u koloni s megafonom i ove će prosvjede ispratiti, čini se, do kraja, ali rekao nam je da na Trg ponovno neće, zbog policije. Prosvjednici su stigli do glavnog zagrebačkog trga.

21.02 prosvjednici su po drugi put prošli pored sjedišta HDZ-a. Ulicom Franje Račkog prošli su zgradu HNB-a i kreću se Jurišićevom prema Trgu bana Jelačića.

20.47 Povorka je prošla Henzlovu ulicu i kreće dalje Zvonimirovom ulicom prema centru. Mnogi vozači trube im u znak potpore. 20.57 Povorka je prošla križanje sa Šubićevom ulicom i ide prema Trgu žrtava fašizma.

20.37 Prosvjednici su pred Bandićevim stanom i povikuju 'Javi se' i 'Bandiću lopove!'. Ispred ulaza u Bužanovu 4 nalazi se i policija. Prosvjednici s glasnim zviždanjem i negodovanjem povikuju 'Prodao si Varšavsku', 'Remetinec', 'Ostavka' i 'Zagreb je naš'.

20.34 Prosvjednici prolaze Heinzlovom ulicom prema Bužanovoj i stanu gradonačelnika Milana Bandića.

20.20 Povorka je krenula dalje Ulicom Ljudevita Posavskog i još jednom zovu 'Svi na ulice'. Povikuju 'Idemo na Bandića'. prošli su Zavrtnicu i policijska vozila koja se tamo nalaze. Kreću se prema Heinzlovoj ulici.

20.16 Prosvjednici su stigli pred sjedište SSSH i povikuju 'Generalni štrak', 'Prodane duše', 'Radnici na ulice!' i 'Radnike ste izdali!', uz mnoštvo zviždanja i negodovanja.

20.03 Prosvjedna povorka prošla je Kvaternikovov trg i dalje pozivaju građane da im se pridruže povikom 'Svi na ulice!'. Vozači im trube u znak potpore. Prolaze Šubićevom ulicom i kreću se prema križanju s Branimirovom ulicom povikujući 'Hoćemo izbore'.

19.54 Prosvjednici su Vlaškom ulicom stigli pred Petrovu crkvu i hodaju dalje u smijeru Kvaternikovog trga.

19.39 Prosvjednici su napravili puni krug oko Trga žrtava fašizma i skrenuli su u Zvonimirovu ulicu i njome stigli do Bauerove ulice, pred stan Vladimira Šeksa. Tamo su uzvikivali 'Šeks lopove' i 'Javi se'.

19.28 Uz povike 'Jaco odlazi' i 'HDZ lopovi' prosvjednici su stigli pred zgradu HDZ-a. Već standardno, tamo ih je dočekao kordon policjaca, kojima povikuju 'Radit ćete noćnu'. Pred zgradom HDZ-a je više tisuća prosvjednika, primijetili smo da među prosvjednicima ima i roditelja s djecom.

19.23 Povorka se kreće Ulicom kneza Mislava. Ispred zgrade HNS-a izvikivali su 'HNS lopovi' i 'Čačiću lopove'. Povorka je stigla na Trg žrtava fašizma i ide dalje.

19.15 Prosvjednici su pred zgradom policije u Petrinjskoj. Izvikuju 'Karamarko lopove', 'Mi vas plaćamo' i 'Tko ne skače policajac, hej, hej, hej'. Pred policijom je prosvjednike dočekao red specijalaca. Povorka je krenula dalje Hatzovom ulicom.

19.04 Prosvjednici su stigli pred japansko veleposlanstvo i odali počast žrtvama katastrofalnog potresa u Japanu. Povorka je na jednu minutu utihnula. 19.08 Povorka kreće dalje rutom koja će na kraju prosvjeda, čini se, ispisati riječ 'Odlazi'. Ipak, neki od prosvjednika s čela kolone kažu da nemaju nikakav plan te čak niti ne znaju za sliku rute, koja je izašla u javnost.

19.02 Prosvjednici su ispred zgrade HAZU-a izvikivali 'Zašto šutite?'.

18.50 Prosvjednici su stigli u Gajevu do zgrade USKOK-a i povikuju 'Sudite lopove', 'Uhvatite mafiju' i 'Hoćemo pravdu. Prosvjednike pred zgradom USKOK-a nije dočekala policija.

18.40 Prosvjednici su stigli na Trg bana Jelačića. Krenuli su Praškom ulicom prema japanskom veleposlanstvu. Povorka je mažda i najglasnija dosad.

18.31 Prosvjednici su pozdravili specijalce s 'Vidimo se opet' i krenuli nazad niz Radićevu ulicu. Prosvjednička povorka sada broji već više tisuća prosvjednika.

18.27 Prosvjednici su stali iza Kamenitih vrata na policijskim barikadama. Na čelu povorke je velika Hrvatska zastava. Prosvjednici izvikuju 'Jaco odlazi!', 'Dolje lopovi!', 'HDZ mafija!' i 'Čuvate mafiju!'.

18.21 Povorka je Radićevom ulicom krenula prema Markovom trgu. Sada ih se okupilo već znatno iznad tisuću.

18.20 Prosvjednička povorka krenula je gradom uz povike 'Svi na ulice!'

18.18 Doznajemo kako će se povorka prvo vjerojatno uputiti prema japanskom veleposlanstvu, kako bi zapalili svijeće za žrtve katastrofalnog potresa, koji je jučer pogodio tu zemlju.

18.15 Sve više prosvjednika se okuplja na Cvjetnom trgu. Sada ih ima oko tisuću. Prosvjednike do početka povorke zabavljaju žongleri.

18.06 Na Cvjetnom trgu nema pozornice i ne zna se hoće li biti novog obraćanja organizatora prosvjednicima.

17.56 Počeo novi, deveti po redu prosvjed građana protiv Vlade. Zasad se okupilo dvjestotinjak ljudi. Iako je danas bio prveden u policiju, na prosvjedu se pojavio i organizator Ivan Pernar. jedna od prosvjednica nam je rekla kako će se prosvjednička povorka danas kretati u obliku riječi 'odlazi' gradom.

U Varaždinu i Zadru okupilo se nekoliko stotina nezadovoljnih građana slično kao i u Virovitici, Koprivnici, Labinu, Rijeci i Slavonskom Brodu. U Puli, Šibeniku, Sisku i Zagrebu prosvjedi počinju u 18 sati. Prosvjednici iz svih gradova imaju slične poruke. Žele ostavku Vlade Jadranke Kosor i raspisivanje izbora što prije zbog lošeg ekonomskog stanja u državi.

Kao što je to bio običaj u posljednja dva tjedna, Zagrepčani su pozvani da se u 18 sati okupe na Cvjetnom trgu. Od tamo će se krenuti u prosvjednu šetnju, a ostaje za vidjeti hoće li se danas održati govori. Naime, na prosvjedu u četvrtak, na Cvjetnom trgu nije bilo govora već su prosvjednici odmah krenuli u prosvjednu šetnju.

>Poručili Vladi: Dolje s HDZ-ovim vazalima

>> Obišli Kamensko, Šeksa, Karamarka, HDZ, SDP i HNS...

U višesatnim šetnjama prosvjednici su u posljednjim prosvjedima posjetili mnoge institucije, ali i domove hrvatskih, uglavnom HDZ-ovih, političara. Ruta kojom prosvjednici prolaze nikada nije unaprijed poznata pa se često ostavlja dojam spontanosti.

Inače, na prosvjedu u četvrtak je primjećeno kako je opao broj prosvjednika iako je na ulicama i dalje bilo nekoliko tisuća ljudi nezadovoljni stanjem u državi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene