453500
453500
453500
453500
453500

ŠVICARCI ISTRAŽILI MARIJA MAMIĆA ''Novac od nepostojećih transfera išao u Belize, Dubai, Panamu...''

  • , 13.10.2016., 17:56
  • Autor:
  • komentara

Preko švicarske tvrtke Marija Mamića išao je dio novčanih transakcija od nepostojećih transfera igrača i neutemeljenih posredničkih usluga. Riječ je o dvoznamenkastom milijunskom iznosu.

 
 
 
 
Mario Mamić (Luka Stanzl/PIXSELL)
Mario Mamić (Luka Stanzl/PIXSELL)

Istraga državnog odvjetništva u švicarskom kantonu Obwaldenu u slučaju sumnje u ilegalne novčane transakcije jedne tvrtke u Švicarskoj koja pripada sinu Zdravka Mamića, Mariju, privedena je kraju, javlja u četvrtak dnevnik Luzerner Zeitung.

"Još uvijek traju rokovi za podnošenje žalbe no glavni dio posla je završen. Ono s čim mi imamo ovdje posla se može nazvati gospodarskim kriminalom grublje vrste,“ rekla je viša državna odvjetnica Esther Omlin za dnevnik Luzerner Zeitung.

U istrazi su zajednički djelovale službe državnog odvjetništva zadužene za gospodarska pitanja kantona Obwalden, Niwalden i Uri. Konkretno je istraga vođena protiv sedam osoba.

U središtu zanimanja istražitelja nalazila se tvrtka Rasport Management AG iz Alpnacha preko koje su se, kako javlja Luzerner Zeitung, odvijao jedan dio novčanih transakcija vezanih uz nogometni klub Dinamo iz Zagreba. Ova tvrtka se nalazi u vlasništvu Marija Mamića, sina Zdravka Mamića.

"Konkretno se radi o neutemeljenim posredničkim uslugama kao i o nepostojećem transferima igrača“, kaže Omlin.

Kako nadalje piše ovaj dnevnik, iz Alpnacha se novac transferirao po čitavom svijetu. Kao odredišta se navode London, Belize, Kingstown, Hong Kong, Dubai, Panama, Gibraltar ali i Zürich.

"Ukupno se radi o dvoznamenkastom milijunskom iznosu“, rekla je Omlin koja je dodala kako se radi o "kompliciranoj i zamršenoj“ financijskoj mreži.

Protiv švicarskog povjerenika preko kojeg je otvorena tvrtka u Švicarskoj se ne vodi istraga jer ne postoje indicije da je on imao saznanja u ilegalne poslove.

Državno odvjetništvo je istragu u Švicarskoj vršilo na temelju upita za pravnu pomoć koji je došao iz Zagreba.(Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se