Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što sve ima

Zavirite u imovinsku karticu najbogatijeg zastupnika - Željka Keruma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum danas je predao svoju imovinsku karticu. U njoj nije naveo bračni status i broj djece. Svoju je karticu predala i njegova sestra Nevenka Bečić.

Kao gradonačelnik Splita, sa srednjom stručnom spremom i zvanjem građevinara, Željko Kerum mjesečno prima plaću u neto iznosu od 19.000 kuna što je na godišnjoj razini gotovo 230.000 kuna.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Ivan Turudić Novi glavni državni odvjetnik Što sve ima Turudić: Stan od 120 kvadrata, auto od 67.000 eura, zarađuje i od liječnika, a sad mu plaća drastično raste

Tržišna vrijednost nekretnina u vlasništvu Željka Keruma iznosi 3 milijuna i 283 tisuće eura. Tu su ubrojena zemljišta u Rogoznici i Splitu, kuća i vrt u Solinu i na Čiovu, kuća u Podstrani, kuća u Zagrebu te hotel Neva.

Nominalna vrijednost poslovnih udjela i dionica u fondovima i trgovačkim društvima, poput FANAT do.o., KERUM d.o.o., RIBOMIKS d.o.o., NEVA KERUM d.o.o., JOKER d. o.o. itd., je 27 milijun i 204 tisuće kuna.

Što se tiče štednje, Kerum je na imovinskoj kartici prijavio 52 milijuna i 910 tisuća kuna te 255 tisuća eura.

U 2011. je od imovine i imovinskih prava te kapitala dobio ukupno 12 milijuna i 528 tisuća kuna neto .

Kao napomenu u imovinskoj kartici Željko Kerum je napisao: 'Nemam nikakvog dospjelog duga po jamstvima koje sam izdao za svoja trgovačka društva'.

Imovinsku karticu danas je predala i sestra Željka Keruma, Nevenka Bečić. Po stručnoj spremi ekonomski tehničar Bečić je članica Uprave KERUM d.o.o. te Nadzornog odbora ADRIATIC d.d. te na tim pozicijama ukupno prima mjesečnu plaću u neto iznosu od 18.476 kuna. Posao predsjednice Gradskog vijeća Grada Splita Nevenka Bečić odrađuje volonterski.

U imovinskoj je kartici navela da je udata i da ima troje djece. Njezin suprug, prema dostupnim podacima, mjesečno zarađuje 9.644 kune neto.

Od nekretnina posjeduju 4 kuće s okućnicom, 3 stana, 2 zemljišta, suvlasnici su jednog poslovnog prostora te imaju grobnicu. Sve, osim poslovnog prostora, stekli su - nasljedstvom.

Od pokretnina Nevenka Bečić ima Golf. Od ostalih pokretnina, čija je vrijednost veća od 10.000 kuna, obitelj Bečić ima 50-tak slika i zbirku numizmatičke vrijednosti, a sve su stekli također nasljedstvom. Potpuna vrijednost umjetnina je nepoznata.

Što se tiče poslovnih udjela i dionica u fondovima i trgovačkim društvima, Nevenka Bečić ima dionice u Konstruktor Inž. i HT-u, a sa suprugom posjeduje TERA FELIX d.o.o. vrijedno 20.000 kuna te dionice u Konstruktor Inž. i HT-u.

Sa suprugom je naslijedila 80.000 eura koje je upisala u imovinsku karticu kao štednju.

Nevenka Bečić i suprug su, na godišnjoj razini, od prodaje nekretnine dobili 452.000 kuna neto te su od nasljedstva dobili 7.200 kuna neto. Od imovine i imovinskih prava isplaćeno im je 61.745 kuna.

Gospođa Bečić ima dva kredita. Jedan iz 2005. na iznos od 38.000 eura te drugi iz 2010. na iznos od 260.000 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene