Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo u Hrvatskoj

Zauzeo gradsku cestu i proglasio je svojom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je u nas sve moguće govori novi primjer iz Splita. Jedan građanin jutros je naložio blokadu ceste, koja je do sada bila najbrži ulaz u elitno splitsko naselje.

On je svojevremeno prodao tu zemlju gradu, ali uz uvjet da grad napravi drugu cestu do njegovog objekta. Grad nije ispunio svoje, pa kaže, Cesta je sada moja, osobna, a stanari skupih stanova bjesne. 'Ovo se sada tretira kao moja osobna cesta', kaže Ante Šušnjar.

Pročitajte i ovo Traktori - 2 zaustavila ih policija Nezadovoljni poljoprivrednici pokušali se probiti do graničnog prijelaza: "Pokušavat ćemo i dalje, ima i drugih pravaca" Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu

Apsurd je da su Grad i gradsko poduzeće Cestar sami postavili ove blokove jednostavno zato što je Ante izgleda zakonski u pravu. Postojao je ugovor da on gradu prodaje ovu parcelu za cestu, ali zauzvrat traži cestu do svog objekta. Grad je izgradio ovu cestu, ali ne i Antinu pa je Ante udario sankcije. 'Neka ona ima 20 metara ili 2 kilometra, samo da je za uporabnu dozvolu', ističe Šušnjar.

Već deset godina pokušava ovdje napraviti zgradu od 22 stana ali nikako do dozvole. Lokacijsku ima, građevinsku ne. Niti nastavak ceste dublje u naselje, neće ići sretnije. Drugi vlasnici parcela ovdje traže 600 eura za kvadrat zemlje, a Grad im nudi jedva 150 eura. Kerum je odavno rekao da neće plaćati preskupu zemlju pa bi barikade mogle potrajati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene