Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karijeru posvetila moru

Zašto more cvate na sjevernom Jadranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakve tajne krije more oduvijek je zanimalo Galju Pletikapić. Nije zato, kaže neobično što je znanstvenu karijeru odlučila posvetiti upravo moru.

Od doktorata je dijeli otprilike godinu dana, a kada završi trebali bismo imati odgovor na pitanje - zašto cvate more na sjevernom Jadranu.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Specifična pojava koja je vidljiva čak i na satelitskim snimkama zaintrigirala je stručni žiri koji odlučuje koje će četiri mlade znanstvenice dobiti stipendiju Za žene u znanosti pa je Galja jednu i osvojila.

Mladu, 28-godišnju znanstvenicu s Instituta Ruđer Bošković snimili smo samo nekoliko dana prije putovanja preko bare, u New York na šest tjedana edukacije.

Iako joj je znanost prava strast - Galja nađe vremena i za svoje brojne hobije - planinarenje, fotografiranje, ljeti ronjenje, a pomaže i roditeljima koji se bave pčelama.  Pogledajte video.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene